Daugavpilī var pieaugt siltuma tarifs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi dokumentus ar mērķi nodrošināt konkurētspējīgas elektroenerģijas cenas. EM rosina ieviest jaunu nodokli tiem elektroenerģijas ražotājiem, kas saņem no valsts subsidēto atbalstu.

Izstrādāti atbilstošie Ministru kabineta noteikumi, kuri paredz subsīdiju samazināšanu lielām koģenerācijas stacijām, kuru jauda ir lielāka par 4 megavatiem un kuri ražo gan siltumenerģiju, gan elektrību.

Elektroenerģijas ražošanai no dabasgāzes tiks noteikta augstāka likme - 14%, bet atjaunojamo energoresursu ražotājiem zemāka - 10%. Kopumā vidēji svērtā likme būs 12,8%.

Portāls Delfi vēstī, ka, pēc EM valsts sekretāra Jura Pūces vārdiem, subsidētās enerģijas nodoklis ietekmēs vairāku pašvaldību siltuma tarifus. Daugavpilī un Rēzeknē tarifs varētu pieaugt līdz 7%. Pēc ministrijas prognozēm, Rīgā tarifa pieaugums nebūs liels.

Saskaņā ar EM prognozēm, ja netiek īstenoti obligātās iepirkumu komponentes samazinoši pasākumi, 2014.gadā subsīdiju apjoms pieaugtu no pašreizējiem 1,89 santīmiem par kilovatstundu (sant./kWh) līdz 2,33 sant./kWh.


Написать комментарий