Tuvākajā laikā DzKSU jālauž līgums ar iepriekšējo piegādātāju par sašķidrinātās gāzes piegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepirkumu uzraudzības birojs izvērtējis SIA „Daugavpils DzKSU” un SIA „Latvijas propāna gāze” noslēgto līgumu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un atzinis, ka tie tika noslēgti, pārkāpjot Likumu par publiskajiem iepirkumiem, jo netika veiktas visas nepiecienāmās iepirkumu procedūras.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētaja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka sašķidrinātā gāze par nepamatoti augstu cenu Daugavpilī tiek piegādāta gandrīz 2,5 tūkstošiem abonentu, kuri par gāzes vienu m3 maksā 3,8 latus.

DzKSU jālauž līgums un jāizsludina iepirkumu procedūra, pateicoties kam gāzes cenai jāsamazinās.

„DzKSU vadībai jāpaskaidro, kādā veidā iedzīvotāji tiks nodrošināti ar gāzi līdz brīdim, kad tiks pasludināts konkursa uzvarētājs. Ceru, ka apkalpojošās organizācijas vadība neatstās 2 500 ģimenes bez gāzes. Patlaban ir iespēja nodrošināt gāzes nepārtrauktu padevi. Varam lūgt tikai līguma laušanu, iepirkuma procedūra DzKSU vadītājam pašam jāorganizē saskaņā ar likumu. Kad un kā tas tiks izdarīts, būs zināms tuvākajās dienās”, atzīmēja Domes priekšsēdētaja vietnieks.

Jāatzīmē, ka līgums par sašķidrinātās gāzes piegādi pilsētniekiem ar SIA „Latvijas propāna gāze” tika noslēgts 2007.gadā, 2012.gada 1.septembrī tas tika pagarināts par 5 gadiem.


Написать комментарий