Kultūras pārvalde pateicās Daugavpils māksliniecisko kolektīvu vadītājiem, kuri piedalījās Dziesmu un deju svētkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, svētdien, 7.jūlijā, Rīgas centrā notika svinīgs gājiens Vispārējo Dziesmu un deju svētku ietvaros, kurā piedalījās vairāki Daugavpils mākslinieciskie kolektīvi.

Pēc šī vērienīga pasākuma galvaspilsētā Daugavpils pilsētas Kultūras pārvalde apbalvoja mūsu pilsētas māksliniecisko kolektīvu vadītājus. Pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska atzīmēja, ka piecu gadu garumā paveiktais ir devis rezultātus: Daugavpils pilsētas dziedātāji, mūziķi un dejotāji godam pārstāvēja mūsu pilsētu šajā pasākumā.

Daugavpili Dziesmu un deju svētkos pārstāvēja 29 mākslinieciskie kolektīvi un vairāk nekā 800 cilvēki. Mūsu kolektīvu profesionalitāte tika augsti novērtēta: augstas vietas izcīnīja vīriešu koris „Forte” (diriģents Jevgeņijs Ustinskovs), un Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” Lilijas Graudiņas vadībā.

Varam lepoties ar vīru kori „Forte”, kurš ieguva otro vietu Vīru koru kategorijā un tika izvirzīts dalībai Pasaules koru olimpiādē, kura norisnāsies 2014.gadā un deju kolektīvu „Saime”, kurš vidējās paaudzes deju kolektīvu kategorijā ieguva trešo vietu.

Jauktais koris „Daugava” viena no Dziesmu un deju svētku virsdiriģentiem Jevgeņija Ustinskova vadībā iekļuva valsts labāko koru desmitniekā.

Kolektīvu vadītājiem pasniedza nelielus suvenīrus: košas mugursomas, krūzes un pildspalvas ar Vispārējo Dziesmu un deju svētku simboliku, kā arī diskus ar noslēguma koncertā „Līgo” izskanējušām dziesmām. Diskus pasniedza arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri bija aicināti apmeklēt gājienu un noslēguma koncertu Mežaparkā.

Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane pateicās mākslinieciskajiem kolektīviem par paveikto un to, ka godam pārstāvēja savu pilsētu.

Arī Dziesmu un deju svētku dalībnieki no sirds pateicās rīkotājiem par atbalstu svētku dienu laikā un labu, pārdomātu darbu: visa nepieciešamā pieejamību, pat apsardzes un medmāsas pakalpojumiem.

Daugavpils pilsētas mēra pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis arī sveica kolektīvu vadītājus, izsakot nožēlu, ka visi mūsu pilsētas iedzīvotāji nevarēja redzēt svinīgo gājienu un atbalstīt mūsu mākslinieciskos kolektīvus.



Написать комментарий