Daugavpilī pagodināja ebreju tautas genocīda upuru piemiņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 4.jūlijā, Latvijā atzīmēja ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienu, Daugavpilī šajā dienā piemiņas pasākums notika pie Daugavpils geto upuru Memoriāla Poguļankā, kur 1941.gadā notika ebreju masveida iznīcināšana.

Lai pagodinātu genocīda upuru piemiņu, pasākumā piedalījās Daugavpils Ebreju kopienas un citu sabiedrisko organizāciju pārstāvji, pilsētas vadība, priesteris Staņislavs Zlobins, Allas Terehovas teātra studija un mūsu pilsētas iedzīvotāji.

„Otrā Pasaules kara laika notikumi ietekmēja visu pasauli. Šajos notikumos tika iesaistīta arī Latvija un šeit dzīvojošie cilvēki. Tā ir mācība, kas nedrīkst atkārtoties. Cilvēkiem jāsaprot, ka viņi ir atbildīgi par savu rīcību, ka jāiemācās sadzīvot vienam ar otru un visu risināt pārrunu ceļā”, atzīmēja pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Jāatzīmē, ka nesen Daugavpilī nāca klājā divas grāmatas – vēsturnieka Josifa Ročko grāmata „Ebreju Latgale” un Anatolija Fišeļa grāmata „Atceroties Izraēla bērnus. Daugavpils geto upuru saraksts”, kurās iemūžināta informācija par 1941.gada baisiem notikumiem, kuros gāja bojā 90% no Latvijas ebrejiem.


Написать комментарий