Jūnija beigās kāds draugs 41 gadu vecajam Čendu pilsētas iedzīvotājam Zengam Jangam apgalvojis, ka 200 kilometru tālajā Neidzjanas pilsētā redzējis vīrieti, kurš izskatās mats matā kā Zengs.

Lai pārliecinātos par drauga stāstīto, viesnīcnieks Zengs pats devās uz gandrīz četru miljonu cilvēku apdzīvoto Neidzajanu. Satiekot pilsētas autobusu kompānijā strādājošo Liu Jongangu, Zengs sapratis, ka tas ir viņa sen zaudētais dvīņubrālis, ziņo raidsabiedrība.

Abi dvīņi 1972. gadā, būdami tikai dažus mēnešus veci, vecāku nabadzības dēļ bija nodoti adopcijai, turklāt katrs no brāļiem nokļuva citā ģimenē.

Pēc gadu desmitiem satikušies brāļi trešajā jūlijā uzmeklēja arī savu bioloģisko māti, kas tagad ir 74 gadus veca un dzīvo Čendu pilsētā. Dvīņu tēvs esot miris pirms desmit gadiem, ziņo "Sky News".

Dvīņu stāsts izraisījis plašu rezonansi Ķīnas sociālo mediju vidē. Kāds komentēts tīklā "Weibo" raksta, ka mūsdienās cilvēki nespēj izprast vecāku bezspēcību tajā laikā valdošās nabadzības dēļ.

Par godu priecīgajam notikumam ballīti atkal apvienotajai ģimenei sarīkojuši Liu kolēģi no autobusu kompānijas, nobeidz "Sky News".