Daugavpils pilsētas pašvaldībā gaidāmas izmaiņas amatos: pirmais – „Daugavpils siltumtīklu” vadītājs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sniedzot interviju „Latvijas radio” ēterā, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka dažos pašvaldības uzņēmumos tuvākajā laikā varētu mainīties vadītāji.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs paskaidroja, ka tas attiecas uz uzņēmumiem, kuri sniedz pilsētniekiem aktuālākos pakalpojumus. Pirmkārt, runa ir par PAS „Daugavpils siltumtīkli”, kā arī DzKSU, kura darbs, pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja domām, nav caurspīdīgs, ir aizdomas, ka uzņēmuma pasūtījumi nonāk noteikto uzņēmēju rokās.

Atbildot uz jautājumu, kā pašvaldība meklēs jaunus vadītājus, J.Lāčplēsis paziņoja, ka, esot laikam un atbilstošai situācijai, tiks rīkoti konkursi.

Tas nebūs iespējams uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli”, jo iepriekšējais valdes loceklis Valērijs Konovalovs ir iesniedzis atlūgumu, un 7 dienu laikā jāsameklē jauns vadītājs, paziņoja J.Lāčplēsis. Amata pretendentam jābūt profesionālim, jābūt gatavam strādāt.

Teorētiski nākamās izmaiņas gaidāmas DzKSU, jo šo uzņēmumu pakalpojumu svarīguma ziņā J.Lāčplēsis ierindoja otrajā vietā. Pagaidām nav zināms, vai Andrim Švirkstam, kurš tika iecelts amatā laikā, kad J.Lāčplēsis bija pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs, nāksies aiziet: radio ēterā šo jautājumu neapsprieda, un mēs pagaidām neesam sazinājušies ar pilsētas pašvaldības priekšsēdētāju.

Savukārt Domes izpilddirektoram un viņa vietniekiem ir iespēja pierādīt sava darba kvalitāti. Pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vārdiem, A.Kursītim ir divi mēneši, lai apliecinātu, ka viņš var strādāt pilsētas labā. Svarīgi, lai pilsēta nezaudētu līdzekļus, kuri figurē tiesas prāvās, J.Lāčplēsis piebilda, ka izpilddirektoram arī labi jāsaplāno nākamais ES fondu apguves posms.

Ja konkrētā rīcība konkrētajās situācijās nebūs pareiza, ar izmaiņām amatos saistītais jautājums varētu būt atrisināts agrāk, paziņoja J.Lāčplēsis. Tas pats attiecas uz izpilddirektora vietniekiem, pēc audita būs zināms, vai izmaiņas amatos būs nepieciešamas citās Domes struktūrās.

Attiecībā uz J.Lāčplēsi, kurš pēc pašvaldību vēlēšanām paziņoja, ka pēc gada plāno atgriezties Saeimā, pašlaik politiķis nav tik kategorisks. J.Lāčplēsis paziņoja, ka viņa lēmums būs atkarīgs no reģiona un pilsētas politiskās un ekonomiskās situācijas. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs plāno izveidot profesionālu komandu, lai tā varētu startēt Saeimas vēlēšanās, ja komanda būs pietiekami stipra, viņš pats varēs palikt pilsētā.


Написать комментарий