Rēzeknes Pašvaldības policija aicina sakopt teritoriju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumiem, namīpašumu, zemesgabalu un citu teritoriju īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem, pārvaldniekiem, lietotājiem, apsaimniekotājiem jānodrošina īpašumā vai valdījumā esošās teritorijas un tai piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas: gājēju ietvju (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas), grāvju, caurteku un zālāju līdz brauktuves malai sakopšana, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Rēzeknes Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Hodjuks atgādina, ka vasaras periodā zemesgabalu platībās zāle ir jāpļauj ne retāk kā divas reizes sezonā – līdz 23. jūnijam un līdz 23. augustam. Turklāt pēc zāles pļaušanas ir jāsavāc sīkie sadzīves atkritumi.

Īpašumam piegulošā teritorija regulāri jāuztur kārtībā – jāveic gājēju ietvju un zālāju sakopšana, nepieļaujot to piegružošanu ar sīkiem sadzīves atkritumiem, koku zariem un citiem atkritumiem. Piegulošajā teritorijā periodiski jāpļauj zāle – tās garums nedrīkst pārsniegt 10 centimetrus.

No sava īpašuma teritorijas aizliegts iznest un izvietot piegulošajā teritorijā dažāda veida atkritumus, tai skaitā zarus, lapas un zāli. Piegulošajā teritorijā aizliegts izveidot jebkāda veida materiālu glabātuves – atvestā malka vai cits kurināmais nekavējoties jāsāk pārkraut uz sava īpašuma teritoriju.


Написать комментарий