Rēzeknieši apmeklēja sadraudzības pilsētu Vitebsku Baltkrievijā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē 28. un 29. jūnijā Rēzeknes pilsētas domes oficiālā delegācija apmeklēja sadraudzības pilsētu Vitebsku Baltkrievijā ar mērķi stiprināt sadraudzības, sadarbības, ekonomiskos un kultūras kontaktus, kā ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Oficiālās delegācijas sastāvā bija Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs, Latgales vēstniecības „Gors” vadītāja Diāna Zirniņa un pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktore Jūlija Daņiļina.

Rēzeknes pilsētas delegācija tikās ar Vitebskas mēru Viktoru Nikolaikinu un Vitebskas pilsētas rajona Oktjabrskij vadītāju Genādiju Grebņevu. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs atzina, ka Vitebskas administrācijas pārstāvji bija noorganizējuši ļoti plašu programmu. Divu dienu garumā Rēzeknes pilsētas domes delegācija tika iepazīstināta ar uzņēmējdarbības un kultūras nozares pārstāvjiem un piedalījās pilsētas svētku pasākumos.

Vizītes laikā delegācija viesojās arī Vitebskas apgabala filharmonijā un Jakuba Kolosa Nacionālajā akadēmiskajā drāmas teātrī, kuru apmeklējuma laikā tika runāts arī par turpmākās sadarbības iespējām. Pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktore Jūlija Daņiļina norāda, ka šīs tikšanās bija ļoti nozīmīgas, jo, iespējams, jau rudenī rēzeknieši un Latgales reģiona iedzīvotāji vārēs baudīt Jakuba Kolosa Nacionālā akadēmiskā drāmas teātra izrādes.

A. Bartaševičs ar braucienu ir gandarīts: „Tikšanās laikā ir stiprināti ekonomiskie un kultūras sakari, un, domāju, ka nākamā tikšanās būs Rēzeknes pilsētas svētku laikā.”

3. un 4. augustā Rēzeknes pilsētas svētku laikā Rēzeknes pilskalna pakājē būs apmetušies Vitebskas vēstures rekonstrukcijas klubi „Vargetorn” un „Naglfar”.


Написать комментарий