Svētki uz autoceļiem bijuši salīdzinoši mierīgi; dzērumā pieķerti 343 vadītāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas svētku dienas uz Latvijas autoceļiem aizvadītas salīdzinoši mierīgi - bez bojāgājušajiem, otrdien Latvijas Radio sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Savukārt reibumā pieķerti 343 transportlīdzekļu vadītāji. No tiem 90 bijuši automašīnu vadītāji, bet pārējie vadījuši velosipēdu vai mopēdu.

Šogad esot pieaudzis arī pārbaudīto vadītāju skaits, ja pērn pārbaudīti ap 28 000, tad šogad ap 30 000 transportlīdzekļu vadītāju. Velšs atzina, ka šogad ceļu policijas taktika bijusi "mobilāka" un policisti bieži mainījuši savu dislokācijas vietu.

Divās aizvadītajās svētku dienās 23. un 24.jūnijā ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 cilvēks. Bet traģiskāka bijusi pirmssvētku diena – 22.jūnijs, kad uz autoceļiem bijuši divi bojāgājušie un dažādos negadījumos ievainots 21 cilvēks.

Velšs atzina, ka vidēji pirms dažiem gadiem negadījumu bija vairāk un cietušo bija vairāk, tāpēc varot secināt, ka situācija uzlabojas. To ietekmējot gan policijas preventīvais darbs, gan arī īstenotās reklāmas akcijas.

Jau ziņots, ka līdz Jāņu dienas pēcpusdienai policisti reibumā pie stūres pieķēruši kopumā 297 transportlīdzekļu vadītājus, pirmdien LTV raidījumā "Panorāma" sacīja policijas pārstāvis Normunds Krapsis.

Tiesa, lielākoties reibumā cilvēki stūrējuši velosipēdus un mopēdus, pie šo transporta līdzekļu stūres pieķerti 226 cilvēki. Savukārt pie auto stūres pieķerts 71 braucējs reibumā.

Visvairāk dzērājšoferu līdz šim bijis Rīgas reģionā.

Savukārt Līgo dienā uz ceļiem pieķerti 129 cilvēki, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā. 109 cilvēki reibumā bija sēdušies pie velosipēdu un motorolleru stūres, bet 20 - pie automašīnas stūres.


Написать комментарий