Traģēdija Ventspilī: sociālais dienests atzīst – mātes uzvedībā par pašnāvnieciskām tieksmēm nekas neliecināja

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

28 gadus vecās sievietes uzvedībā, kura šonedēļ kopā ar diviem bērniem ielēca Ventā, nekas neliecināja par pašnāvnieciskām tieksmēm, portālu “Delfi” informēja sociālā dienesta priekšniece Dace Kaņepe.

Sieviete informējusi sociālo darbinieku par saviem nākotnes plāniem.

Tāpat konkrētajā sociālais darbinieks no savas puses sniedzis sievietei arī psihoemocionālu atbalstu. Izvērtējot situāciju, sieviete tika norīkota apmeklēt dienas centru „Nodibinājums Daudzfunkcionālais centrs ģimenei, jaunatnei un sabiedrībai „Spēkuguns"", lai saņemtu gan bezmaksas psihologa pakalpojumu, gan arī iespēju atrasties ģimenei ar bērniem atbalstošā vidē.

Nosūtījums uz dienas centru tika pieņemts, bet šo pakalpojumu līdz traģēdijai sieviete nebija izmantojusi.

Tāpat sievietei tika piešķirts zupas virtuves pakalpojums un vienreizējs pabalsts ārsta apmeklējumam.

Kā atzinusi Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta direktore Inese Kukore, attiecībā uz šo sievieti ir veikts atbilstošs sociālais darbs, sniegta materiālā palīdzība, un kopumā Sociālais dienests ir darījis visu iespējamo, lai sniegtu operatīvu palīdzību krīzes situācijā.

Lai turpmāk mazinātu iespēju izvairīties no līdzīgiem traģiskiem gadījumiem, Ventspils pilsētas Sociālais dienests aicina visus iedzīvotājus būt uzmanīgākiem, vērīgākiem un atbildīgākiem par saviem tuvākajiem līdzcilvēkiem.

Ja tiek pamanītas nopietnas krīzes situācijas un redzams, ka cilvēks pats ar saviem spēkiem vairs nespēj radušos situāciju atrisināt, aicinām ikvienu iesaistīties atbalsta sniegšanā, kaut vai par to ziņojot atbildīgajiem dienestiem, tāpat aicinām iedzīvotājus, nonākot krīzes situācijā, nekavēties un pašiem vērsties pēc palīdzības.

.Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu Ventspilī no tilta Ventas upē ielēkusi 28 gadus veca māte ar diviem maziem bērniem - divus un trīs gadus veciem zēniem. Abi puisēni noslīkuši, bet sieviete, kas pēc izglābšanas bijusi histērijā, tika nogādāta pilsētas slimnīcā un ievietota reanimācijas nodaļā. Viņai iepriekš bijusi depresijā un lūgusi sociālā dienesta palīdzību.

Sievietes fiziskais stāvoklis tika raksturots kā apmierinošs, bet viņas garīgo un psihisko stāvokli vēl vērtēja pieaicinātie speciālisti. Netika izslēgts, ka notikušais varētu būt bijis pašnāvības mēģinājums.

Sieviete bijusi depresijā un vairākkārt vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē.

Uz Sociālo dienestu sievieti 7.jūnijā pirmo reizi atvedusi draudzene. Sieviete bijusi depresijā un krīzes situācijā saistībā ar situāciju ģimenē - nesen oficiāli šķirta viņas laulība, bet faktiski kopdzīve ar vīru izjukusi jau agrāk.

Laika periodā, kamēr sieviete bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā - no 2011.gada augusta līdz 2013.gada janvārim - viņai bija piešķirts trūcīgās personas statuss. Šī gada februārī sieviete atsākusi strādāt, līdz ar to zaudējusi trūcīgās personas statusu. Tiesa, šī gada aprīlī viņa pārtraukusi darba attiecības.

Jūnijā sieviete sociālajā dienestā bijusi vairākas reizes. Pēdējā reizē, 14.jūnijā, viņa teikusi, ka nu jau jūtoties daudz labāk, par ko liecinājis arī viņas izskats.

Sievietes vecāki dzīvo Ventspilī, bet sociālā dienesta rīcībā neesot informācijas, vai un cik lielu atbalstu viņi varējuši sniegt krīzes situācijā nonākušajai meitai.


Написать комментарий