Daugavpils skolēni – aktīvi zīmējumu un radošo darbu konkursa „Dzīvība kokā” dalībnieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro gadu pēc kārtas Daugavpilī norisinājās zīmējumu un radošo darbu konkurss „Dzīvība kokā”, ko LIFE+ līdzfinansētā projekta ietvaros organizēja Daugavpils Universitātes (DU) Sistemātiskās bioloģijas institūts un Dabas aizsardzības pārvalde.

Pērn konkursā piedalījās tikai DU studenti, bet šogad auditorija tika paplašināta un konkursā iesaistījās arī tie, no kuriem ir atkarīga mūsu nākotne – skolēni.

Mēneša laikā konkursā tika aicināti piedalīties jaunie dabas draugi – vispārizglītojošo skolu 1.-12.klašu skolēni un arodskolu audzēkņi, kuri vēlējās vairāk uzzināt par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā un tajās mītošajām aizsargājamajām sugām, parādīt savu pozitīvo attieksmi pret dabu, kā arī radoši izpausties dažādās literatūras, vizuālās mākslas un radošo darbu tehnikās.

Uzdevumi nebija sarežģīti: ar dažādu māksliniecisko tehniku un materiālu palīdzību, veidojot plakātus un zīmējumus vai uzrakstot dzejoli vai stāstu, jāpaskaidro, kāpēc ir jāsaglabā, jāpopularizē un jāizpēta dabas objekti.

Daugavpils, Balvu, Rēzeknes un Rīgas skolēnu iesniegtie darbi tika vērtēti trīs vecuma grupās: 1.- 4.klašu grupa, 5.-8.klašu grupa un 9.-12.klašu un arodskolu audzēkņu grupa. Darbus vērtēja kompetenta žūrija. No teju 90 darbiem tika izvēlēti 35, pēc tam – labākie 10 darbi.

Par konkursa „Dzīvība kokā” laureātiem kļuva vairāki daugavpilieši, piemēram, 12.vidusskolas un Centra vidusskolas skolēni. Skolēni daudz zīmēja, izmantoja datorgrafiku, izgatavoja izstrādājumus no kartona. Gandrīz visi darbi saņēma balvas vai pateicības rakstus.
Pirmo vietu ieņēma trīs uzvarētāji: Balvu amatniecības vidusskolas pārstāvji (skolotāja Anita Matule) un divas Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolnieces skolotājas Anitas Vaivodes vadībā.

Arī otro vietu ieņēma trīs laureāti: Balvu amatniecības vidusskolas pārstāvji (skolotāja Anita Matule), Daugavpils Centra vidusskolas 12.klases skolniece Marija Krapāne un Daugavpils 12.vidusskolas absolvents Mihails Kazimirskis.

Godpilno trešo vietu ieņēma 4 laureāti: Daugavpils 12.vidusskolas 10.klases skolniece Jūlija Timofejeva (skolotāja Iveta Leiskina), Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 9.klases skolniece Sarmīte Gaidule (skolotāja Anita Vaivode). „Bronzu” ieguva arī Daugavpils Centra vidusskolas 10.klases skolniece Valērija Rumjanceva un 12.vidusskolas 12.klases skolniece Jana Ķapsņa.

Portāls Gorod.lv apsveic uzvarētājus ar pelnīto uzvaru un novēl interesantu, saulainu, iespaidiem pilnu vasaru! Jo labāko darbu autori ne tikai saņems balvas, bet arī kopā ar DU zinātniekiem un Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem šī gada septembrī piedalīsies vairākos interesantos pasākumos Latvijas dabas parku teritorijās. Interesantākie darbi piedalīsies dažādās vides aizsardzības tematikai veltītajās izstādēs.
 


Написать комментарий