Sauszemes transportlīdzekļu «norakstīšanu» plāno elektronisku

foto: likumi.lv
foto: likumi.lv

Valdība atbalstījusi grozījumu Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā, kas ļaus atteikties no noteikta parauga veidlapām, veicot sauszemes transportlīdzekļa «norakstīšanu» - tas notiks elektroniski.

Satiksmes ministrija informē, ka likuma grozījums paredz Ministru kabinetam noteikt transportlīdzekļa likvidācijas sertifikātā norādāmās ziņas, kā arī likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtību.

Saskaņā ar to Satiksmes ministrija jau ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu «Nolietota transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība», kas ir izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

Jaunais regulējums paredz informācijas elektronisku ievietošanu Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, kas ļaus saīsināt transportlīdzekļa «norakstīšanai» nepieciešamo laiku un nodrošināt tūlītēju šo ziņu apriti.
Patlaban, pieņemot nolietotu transportlīdzekli pārstrādei, apstrādes uzņēmums transportlīdzekļa īpašniekam izsniedz noteikta parauga transportlīdzekļa likvidācijas sertifikātu, kura veidlapa iepriekš jāsaņem CSDD. Savukārt pēc nolietotā transportlīdzekļa pieņemšanas pārstrādei viena mēneša laikā apstrādes uzņēmumam jāiesniedz šāds sertifikāts CSDD.

Ministrija uzsver, ka esošā kārtība rada lieku administratīvo slogu apstrādes uzņēmumiem (šobrīd tādu Latvijā ir ap 120), veicot veidlapu saņemšanu un pēc tam – nodošanu CSDD. Tāpat sarežģījumi var rasties arī nolietoto transportlīdzekļu īpašniekiem, ja viņi pēc transportlīdzekļa nodošanas apstrādes uzņēmumam vēlas veikt darbības, kas atkarīgas no to īpašumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (piemēram, deklarāciju aizpildīšana, maznodrošinātas personas statusa iegūšana u.tml.).

Lai grozījums Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā stātos spēkā, tas vēl jāpieņem Saeimā.


Написать комментарий