Daugavpilieši piedalīsies 19.jūnijā gaidāmajā arodbiedrību mītiņā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) Daugavpils centra konsultante darba aizsardzības jautājumos Ingrīda Gradkovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka LBAS rīkotajā mītiņā 19.jūnijā pie Ministru kabineta pulcēsies arī daugavpilieši.

Mītiņa „Par sociālo taisnīgumu – pret nabadzību!” laikā arodbiedrības valdībai atgādinās par LBAS prasībām – par cienīga darba un dzīves apstākļiem Latvijā. I.Gradkovska atzīmēja, ka pasākuma mērķis esot pievērst uzmanību jauniešu nodarbinātības problēmām, taisnīgas un samērīgas nodokļu politikas nepieciešamībai utt.

Patlaban dalībai mītiņā pietiekušies teju 40 Daugavpils pārstāvji, pieteikumi joprojām tiek saņemti. Mītiņā piedalīsies pedagogi, Daugavpils universitātes darbinieki un dažu valsts iestāžu darbinieki.

Protesta akciju atbalsta Latvijas Pensionāru federācija un Latvijas Studentu apvienība. Klātesošos uzrunās Eiropas arodbiedrību konfederācijas ģenerālsekretāra vietnieks Patriks Išerts. Mītiņā piedalīsies arī citu Latgales pašvaldību pārstāvji, tostarp Rēzeknes pilsētas pašvaldības iedzīvotāji.

19.jūnijā sāksies arī parakstu vākšana pret grozījumiem Darba likumā, kuri ierobežos arodbiedrību locekļu tiesības uz aizsardzību. Arodbiedrības pieprasa saglabāt Darba likumā noteikto piemaksu par virsstundu darbu 100% apmērā, kā arī atstāt Darba likumā pantu, kas nosaka darba devējam obligātu saskaņošanu ar arodbiedrību, ja tas vēlas atbrīvot no darba arodbiedrības biedru.


Написать комментарий