Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā uzstāsies jaunie krievu mūziķi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 19.jūnijā, plkst.19:00 Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Baložu ielā 3, Forštadtē) notiks lielkoncerts ar P.Čaikovska Kaļiņingradas bērnu mākslas skolas un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu piedalīšanos.

Koncertā piedalīsies viesi no Krievijas: krievu tautas mūzikas instrumentālais orķestris „Sovremennik”, slavenais zēnu koris „Vivat” un jauno talantīgo saksofonistu Artūra Rutkeviča un Ņikitas Kiseļova duets.

Zēnu koris „Vivat” Kaļiņingradas apgabalā tika dibināts vairāk nekā pirms 25 gadiem un kopš tā laika aktīvi koncertē, uzstājoties gan pilsētā, gan ārpus tās. Koris ir vairāku Krievijā notiekošo bērnu konkursu laureāts, labi uzstājies arī starptautiskajos konkursos Polijā un Lietuvā.

Korī darbojas zēni vecumā no 9 līdz 17 gadiem, viņu repertuārs ir plašs – gan krievu un ārzemju klasika, gan garīgā un tautas mūzika, gan dažādu žanru mūsdienu mūzika. Pēc speciālistu domām, zēnu koris ir visai reta, kaut arī ļoti pieprasīta parādība.

Krievu tautas instrumentālais orķestris „Sovremennik” ir viens no lielākajiem Kaļiņingradas bērnu kolektīviem, jo tā sastāvā ir gandrīz 45 dalībnieki. Kolektīva koncertprogrammā organiski sadzīvo klasika un folklora.

Starp citu, orķestris spēlē arī gandrīz aizmirsto krievu tautas instrumentu – stabuli.

Orķestra koncerti parasti sajūsmina gan Krievijas, gan ārzemju publiku. Par kolektīva meistarību liecina vairākas starptautiskajos konkursos un mākslas festivālos iegūtās balvas.


Написать комментарий