Latgales iedzīvotāji bijuši aktīvāki teritoriju sakopēji Meža dienu ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad AS „Latvijas valsts meži” sasnieguši divus rekordus publiskajās Meža dienās – gan pasākumu (208), gan dalībnieku skaita ziņā (6 701).

Meža dienas parasti tiek rīkotas pavasarī un to mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību meža sakopšanas problēmām. Kopumā AS „Latvijas valsts meži” šogad ir atjaunojuši mežu vairāk kā 16 000 ha platībā, iestādot gandrīz 30 miljonus jaunu kociņu.

Papildus tradicionālajiem darbiem, kā meža un atpūtas vietu sakopšana, putnu būrīšu izlikšana un meža atjaunošana, AS „Latvijas valsts meži” darbinieki kopā ar skolām, ģimenēm, dažādām sabiedriskām organizācijām ir labiekārtojuši pastaigu takas, iežogojuši skudru pūžņus un padarījuši daudzus citus labus darbus.

Meža dienu laikā tika iestādīti 122 ha meža, izlikti 1 193 putnu būrīši, kā arī savākti 120 m3 atkritumu. Kā stāsta AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, būtiskākais šādos pasākumos nav paveikto darbu apjoms, bet gan cilvēku iesaiste un interese par meža darbiem.

Visaktīvākie meža stādītāji bijuši Rietumvidzemes  mežsaimniecības organizēto talku dalībnieki, iestādot 32 ha meža, pārspējot pagājušā gada Dienvidlatgales mežsaimniecības rezultātu – 30 ha.

Savukārt, tāpat kā aizvadītajā gadā, vislielāko putnu būrīšu skaitu – 435, izlikuši Dienvidkurzemes puses ļaudis. Aktīvāki teritoriju sakopēji bijuši Ziemeļlatgales mežsaimniecībā, savācot 38,5 m3  ar atkritumiem. 
 


Написать комментарий