Ministra kaķi tur aizdomās par spiegošanu

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Britu laikrakstos uzvirmojušas diskusijas par to, ka finanšu ministram Džordžam Osbornam piederošā kaķene Freija varētu būt Ķīnas spiedze.

Laikraksts «The Daily Mail» vēsta, ka šādas aizdomas izteikuši vairāki valdības aparāta darbinieki, norādot, ka Freija brīvi klīst pa iestādēm un visur bāž savu degunu.

«Viņas uzvedība ir diezgan aizdomīga. Atšķirībā no premjera kaķa Lerija, kurš lielākoties guļ, Freija ir ļotiaktīva. Viņu var sastapt gan premjerministra rezidencē, gan Ārlietu ministrijā, gan Finanšu ministrijā, gan pat bārā, kur pēc darba mēdz pulcēties valdības ierēdņi,» sacījis kāds «The Daily Mail» sarunu biedrs. Viņš piebildis, ka Freija ļoti bieži neaicināta ierodas uz dažādām sanāksmēm, arī tām, kurās tiek apspriestas slepenas lietas – pie kaķa pārvietošanās visi ir pieraduši, un neviens to ārā no sanāksmju telpām nedzen.

«Iedomājieties, kāds ieguvums ķīniešiem būtu, ja Freijai būtu implantētas noklausīšanās ierīces – viņi taču uzzinātu visus mūsu noslēpumus,» savu domu attīstījis «The Daily Mail» sarunu biedrs. Viņš atgādinājis, ka 2009. gada nogalē Freija pazuda un atradās tikai 2011. gada sākumā, kad ar Osbornu ģimeni sazinājās cilvēki, kuriem kaķenīte bija pieklīdusi. Tieši šajā periodā Ķīnas izlūki varēja «savervēt» Freiju, uzskata valdības aparāta darbinieks.

Ministra Osborna pārstāvis gan šīs runas nosaucis par tukšu muldēšanu, arī pats ministrs paziņojis, ka viņa mīlule tiekot velti apmelota. Tomēr pār Freiju turpina krist aizdomu ēna un, ļoti iespējams, ka kaķeni drīzumā pārbaudīs drošības dienesta darbinieki – lai pārliecinātos, ka viņa tiešām nenēsā līdzi kādas noklausīšanās ierīces.


Написать комментарий