Daugavpils pilsētas svētku gadatirgū piedalījās 244 tirgotāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Daugavpils pilsētas svētku gadatirgū piedalījās 244 tirgotāji, kuri piedāvāja savu produkciju vairāk nekā 300 tirdzniecības vietās, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” komercdarbības speciāliste Tatjana Migele.

T.Migele atzīmēja, ka Daugavpils pilsētas svētki kļūst arvien populārāki un vērienīgāki, to programma – interesantāka un kvalitatīvāka, kas piesaista pilsētā lielu interesentu skaitu, tirgotāji to saprot un piedāvā pilsētas viesiem savu produkciju.

Šogad svētku gadatirgū piedalījās vairāk nekā 100 tirgotāji no Lietuvas, ap 80 tirgotājiem bija vietējie amatnieki un ražotāji. Šogad savas preces piedāvāja arī viesi no Polijas, Igaunijas, citām Latvijas pilsētām, vairāki amatnieki bija ieradušies no Kurzemes.

T.Migele atzīmēja, ka šogad notikušais gadatirgus bija vērienīgāks, jo, piemēram, pērn Pilsētas svētku ietvaros tajā piedalījās ap 210 tirgotājiem. Šogad preču klāsts bija daudz interesantāks, jo speciālisti cenšas piesaistīt amatniekus un ražotājus, kuru piedāvātais preču sortiments ir ļoti dažāds.

Svētkos darbojās bērnu atrakcijas un citi interesanti piedāvājumi. Šogad gadatirgus rīkotāji domāja par pircēju ērtību, netālu no tirdzniecības vietām bija organizētas atpūtas vietas, kafejnīcas, kuras piedāvāja dzērienus un uzkodas.

T.Migele pastāstīja, ka atsauksmes par gadatirgu tika saņemtas gan svētku laikā, gan pēc tā. Ļoti pozitīvas atsauksmes saņemtas par trijām kafejnīcām no Valmieras, kuras piedāvāja ļoti gardu produkciju, daudziem palika atmiņā sieru tirgotāji, vietējās firmas akcija, kuras ietvaros visi interesenti varēja bezmaksas piezvanīt uz jebkuru pasaules valsti.

Tradicionāli īpašu vietu svētku tirdzniecībā ieņēma Lietuvas amatnieki, jo šī valsts atšķiras ar attīstītu amatniecības sistēmu, meistaru ieinteresētību piedāvāt savu produkciju dažādos pasākumos gan Lietuvā, gan ārzemēs.


Написать комментарий