A.Kursītis: Pagaidām nav runas par izlīgumu starp Domi un firmu „Svente Holding”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās preses konferences laikā Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka firma „Svente Holding” piedāvāja Domei izlīgumu, tomēr pašvaldība vēl nav pieņēmusi lēmumu šajā sakarā.

A.Kursītis paskaidroja, ka strīdīga jautājuma labākā atrisināšana ir izlīgums uz abām pusēm izdevīgiem nosacījumiem. Tādēļ pašvaldības un firmas „Svente Holding” izlīgums iespējams tikai gadījumā, ja firma kompensēs visus pašvaldības izdevumus.
„Pagaidām nav runas par izlīgumu. „Svente Holding” piedāvā izlīgumu, tomēr pašvaldība vēl nav pieņēmusi lēmumu”, paziņoja A.Kursītis.

Atgādināsim, ka pērn firma „Svente Holding” iesniedza tiesā prasību pret Daugavpils pilsētas domi par līguma laušanas atzīšanu par spēkā neesošu un kompensāciju 2,5 milj. latu apmērā. Dome iesniedza pretprasību, bet firma – iesniegumu par tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

Šobrīd par tiesas izmeklēšanas rezultātiem informācijas nav. A.Kursītis atzīmēja, ka iepriekš iesniegtajai prasībai Dome pievienos izdevumu summu, kuru noteiks speciālisti pēc objektu, kuros strādāja firma, apsekošanas.

Kā jau ziņots, Daugavpils pilsētas dome izsludināja kārtējo iepirkumu par būvdarbiem Daugavpils pašvaldības izglītības iestāžu ēkās. Papilddarbu veikšanas nepieciešamība radās, kad konkursa par noslēguma darbu veikšanu pilsētas skolās uzvarētāji ieradās uz objektiem un noteica darbu apjomu.


Написать комментарий