Dažos Daugavpils vēlēšanu iecirkņos veidojas rindas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ap plkst. 10.00 divos pilsētas vēlēšanu iecirkņos Kultūras pilī (Ķīmiķu ciemats) bija vērojama rinda, arī citos vēlēšanu iecirkņos bija liela vēlētāju aktivitāte.

Līdz plkst. 8.00 vēlēšanu iecirkņos Nr. 173 un Nr. 175, kuri izvietoti Kultūras pilī nobalsoja 45 un 42 cilvēki attiecīgi. Portālam Gorod.lv velēšanu iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Rudzs paziņoja, ka vēlētāju aktivitāte no rīta parasti ir liela, jo cilvēki vēlas nobalsot un doties uz vasarnīcām, vēlāk aktivitāte pieaug ap plkst. 10.00, jo sāk strādāt veikali un pilsēta „pamostas”. Nevienā velēšanu iecirknī nav fiksēti pārkāpumi. A.Rudzs atzīmēja, ka Kultūras pilī ir izvietoti divi vēlēšanu iecirkņi, vēlētāji nedaudz jūk, taču pie ieejas viņiem palīdz un norāda attiecīgo vēlēšanu iecirkni.

Diezgan liela vēlētāju aktivitāte bija vērojama plkst. 10.30 vēl dažos vēlēšanu iecirkņos – Nr.167 10.vidusskolā. Pirmajā vēlēšanu stundā nobalsoja 42 cilvēki, kopumā ar sniegto iepriekš vēlēšanas iespēju nobalsoja 171 cilvēks. Vēlēšanu iecirkņa Nr. 167 vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Lidija Pilecka paziņoja, ka vēlētāji turpina balsot, sūdzības nav saņemtas un iecirknis strādā ierastajā režīmā. Vēlētāji labi uztver šo vēlēšanu jaunievedumus: šogad neliek zīmogus pasēs pēc biļetenu saņemšanas. Vēlētāju aktivitāte pieaug pēc dievkalpojumu novadīšanas dievnamos vai pēc tramvaja atnākšanas.

Atgādinām, ka vēlēšanu iecirkņi 1.jūnijā strādā līdz plkst. 22.00.


Написать комментарий