Sociālo jautājumu komiteja sadalīja sabiedriskajām organizācijām fondā atlikušo naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.maijā Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti sēdes gaitā sadalīja Sabiedrisko organizāciju finansējuma fondā atlikušos līdzekļus.

Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālajai organizācijai iedalīti 250 lati organizācijas 55.gadadienas svinībām, kuras notiks septembrī, un vasaras atpūtas organizēšanai Neredzīgo biedrības mikrorajona bērniem. Tiek plānots, ka ar finansējuma palīdzību tiks apmaksāti ar invalīdu braucienu uz īpaši aprīkoto pludmali saistītie transporta izdevumi, inventāra iegāde, lai vasarā bērni pavadītu laiku lietderīgi. Biedrības vadītāja Marija Ivanova paziņoja, ka biedrības aktīvisti un palīgi daudzu paveic pašu spēkiem, tomēr pieprasītā summa esot ļoti nepieciešama, lai īstenotu iecerēto.

Fondā atlikušos 285 latus sadalīja starp Invalīdu ar kustību traucējumiem biedrību „Ilgas” un Multiplās Sklerozes asociācijas Daugavpils nodaļu, kuras nepieciešamo pasākumu rīkošanai saņēma attiecīgi 185 un 100 latus.

Biedrību pārstāvjiem paskaidroja, ka gada sākumā finansējums tika iedalīts saskaņā ar noteikumiem, tādēļ pašlaik tika sadalīti fondā atlikušie līdzekļi, ar kuriem nepietiek, lai iedalītu visu pieprasītu summu.

Atgādināsim, ka šogad Daugavpils pilsētas budžetā sociālās jomas sabiedrisko organizāciju atbalstam ieplānoti 10 tūkst. latu.
 


Написать комментарий