VP Latgales reģiona pārvalde ierosinājusi krimināllietu pret internetā draudīgus komentārus izteikušo autoru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka ir uzsākts kriminālprocess pēc LR Krimināllikuma 18.nodaļas pret internetā komentārus izteikušo autoru, kas draudēja Daugavpils uzņēmējam Aleksandram Barbakadze.

Pēc Valsts policijas darbinieces vārdiem, pagaidām neesot kvalificēts pants, pēc kura pārkāpējs tiks saukt pie kriminālatbildības, bet ir ierosināta krimināllieta par draudiem cilvēka veselībai un dzīvībai.

Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars uzskata, ka nepieciešams nevis runāt par likuma prasību stingrāku pielietošanu, bet par esošās likumdošanas un Valsts policijas rīcībā esošo resursu pilnīgāku izmantošanu.

„Nav noslēpums, ka katra lieta var tikt izskatīta savādāk, bet nopietna izmeklēšana nepieciešama katrā atsevišķa gadījumā. Pašlaik mums nav lielas pieredzes šādās lietās, bet ar pārkāpējiem, kuri pārdroši komentē rakstus internetā, tiek strādāts, jo daudzi no viņiem neapzinās, ka par saviem nepārdomātiem vārdiem būs jāatbild.

No iedzīvotājiem par draudīgiem komentāriem saņemtā informācija tiek apstrādāta, šādos gadījumos noteikti jāgriežas Valsts policijā. Savukārt mēs centīsimies atrast šos pārkāpējus”, paskaidroja Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks.

Juris Pastars atzīmēja, ka visi ar draudiem saistītie materiāli un iesniegumi tiek izskatīti individuālā kārtībā.


Написать комментарий