Rēzekniešiem piešķirti pašvaldības dzīvokļi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šogad daudzu rēzekniešu uzmanība pievērsta mājai Maskavas ielā 20. Mainījusies mājas fasāde, iekštelpu izskats un, protams, arī to kvalitāte, jo mājā renovēti 35 vienistabas un 30 divistabu dzīvokļi, ziņo Rēaeknes pašvaldības portāls. 

Jāizceļ, ka tas Rēzeknē ir īpašs notikums, jo pēdējo 20 gadu laikā, pašvaldībai nav bijis tādas iespējas kā piešķirt iedzīvotājiem vairāk kā 60 dzīvokļus gadā.

Rēzekniešiem, kuri ilgus gadus gaidījuši dzīvokļu rindā, piešķirti jau četrpadsmit renovēti dzīvokļi, savukārt tie pilsētnieki, kas šobrīd dzīvo daudzdzīvokļu mājā Maskavas ielā 20, dzīvos tur arī turpmāk.

Dzīvokļi tiek piešķirti rindas kārtībā, atbilstoši likumam „Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā” un  Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.5 „Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Rēzeknes pilsētā”.

Īpaša uzmanība, renovējot māju, tika pievērsta energoefektivitātes pasākumiem un siltumenerģijas zudumu samazināšanai. Tāpat ēkā veikta sienu, griestu un grīdas apdare, flīžu ieklāšana, elektroinstalācijas darbi, ieliktas apgaismes ierīces u.c., katrā dzīvoklī ir duša un tualete. Dzīvokļos uzstādīta jauna apkures sistēma – katrā dzīvoklī ir siltummezgls, kurš ļaus individuāli regulēt izlietoto siltumenerģiju, ir regulators, ar kura palīdzību cilvēks varēs samazināt vai palielināt siltuma līmeni. Tāpat šis mezgls individuāli nodrošinās iedzīvotājus ar karsto ūdeni un katrs dzīvokļa īpašnieks varēs regulēt, cik aukstā un karstā ūdens viņš patērē. Dzīvokļu īres maksa noteikta 30 santīmi par kvadrātmetru.

Domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis informē, ka šī projekta kopējais budžets ir Ls 759 280,76.


Написать комментарий