Daugavpilieši šodien var dalīties lasītpriekā kopā ar visu Latviju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 29.maijā, Latvijā notiek neparasta akcija – Lasīšanas diena.

Plkst.12.00 dienā iedzīvotāji tiek aicināti paņemt savu mīļāko grāmatu un velīt tai piecpadsmit minūtes lasītprieka no jebkuras vietas Latvijā vienlaikus ar citiem Latvijas iedzīvotājiem. Akcijas rīkotāji piedāvā lasīt ne tikai mājās, bet arī skolās, parkos, pilsētās, sabiedriskajā transportā, bibliotēkās u.c.

Daugavpilieši arī tiek aicināti piedalīties šajā vērienīgajā akcijā, jo tajā iesaistījās vairākas Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles. Piemēram, plkst.12:00 A.Pumpura parkā bērnu bibliotēka „Zīlīte” piedāvās pilsētniekiem iepazīties ar populārākām un interesantākām bērnu grāmatām.

LCB Ruģeļu filiālē – „Gaismas” bibliotēkā grāmatas tiks lasītas pirmsskolas vecuma bērniem, bet Pārdaugavas bibliotēkā grāmatas tiks lasītas J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā, uz ielas un stadionā.

LCB darbinieki cer, ka pilsētas skolas atbalstīs šo akciju. Tā galvenokārt ir domāta bērniem un jauniešiem. Akcijā var iesaistīties, mācību stundās lasot arī metodisko un zinātnisko literatūru.

Minēto akciju ierosinājusi Latvijas Universitāte, tādēļ Latvija var kļūt ne tikai par dziedošāko valsti, bet arī par valsti, kurā cilvēki daudz lasa.

Daugavpilieši tiek aicināti izvēlēties savu mīļāko grāmatu, nofotografēties vai nofotografēt savus draugus, kolēģus un paziņas un nosūtīt lasītprieka fotogrāfiju kopīgai Lasīšanas dienas fotogalerijai uz e-pastu: lasisanasdiena@lu.lv.
 


Написать комментарий