Rīgā apcietina vīrieti, kurš sitis savus bērnus; aizdomas arī par seksuālu vardarbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušās piektdienas vakarā Valsts policijas (VP) Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki aizdomās par četrus un sešus gadus vecu bērnu piekaušanu aizturēja 27 gadus veco bērnu tēvu.

Svētdien vīrietis apcietināts, bet policisti izmeklēšanas laikā pārbaudīs vīrieša iespējamo saistību ar bērnu seksuālo izmantošanu.

24. maijā VP Rīgas reģiona pārvaldes Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Ziepniekkalnā, no kura mediķi uz ārstniecības iestādi bija nogādājuši četrus gadus vecu zēnu un sešus gadus vecu meiteni. Nonākot dzīvoklī, policisti tur sastapa 1985.gadā dzimušo abu bērnu tēvu, kurš tajā brīdī bija manāmā, iespējams, narkotiku reibumā. Aizdomās par bērnu piekaušanu vīrietis tika aizturēts.

Turpinot izmeklēšanu, likuma sargi noskaidroja, ka abi bērni dzīvojuši ar tēvu, jo mātei aprūpes tiesības atņemtas. Taču šobrīd policistiem ir radušās aizdomas, ka vīrietis bērnus varētu būt ne tikai fiziski iespaidojis, bet, iespējams, arī izmantojis seksuāli, tādēļ kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīta arī šī informācija.

Lai abus bērnus pasargātu no turpmākas vardarbības, policisti lūdza tiesu aizdomās turētajam vīrietim, kurš agrāk ir tiesāts par dažādiem, tai skaitā vardarbīgiem, noziegumiem, kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, un tiesa svētdien policijas lūgumu apmierināja.

Šobrīd cietušie bērni atrodas ārstniecības iestādē, taču policisti par notikušo ir informējuši Bāriņtiesu, kura vēlāk lems par bērnu turpmāko dzīvesvietu.


Написать комментарий