Nākamā mēneša sākumā tiks lemts jautājums par kompensācijām zemniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada zemnieki, kuru sējumi cieta pavasara plūdu rezultātā, griezās pie saviem lauku konsultantiem, lai noteiktu radīto zaudējumu apjomu un noskaidrotu iespēju saņemt kompensāciju.

Daugavpils lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētājs Guntars Melnis paziņoja portālam Gorod.lv, ka apkopotā informācija par zaudējumu apjomu nosūtīta Zemkopības ministrijai, tādēļ krīzes komiteja pirmajā jūnija sēdē var lemt jautājumu par kompensācijām zemniekiem. Tiks lemts, vai zemnieki saņems zaudējumu kompensācijas un kādu summu ministrija varētu iedalīt šim nolūkam.
Pēc G.Melņa vārdiem, Daugavpils novada dome ir darījusi visu, lai mūsu novada zemniekiem kompensācijas, ja tās tiks piešķirtas, tiktu izmaksātas prioritārajā kārtībā.

Atgādināsim, ka 13.maijā 23 Daugavpils novada zemnieku pieteikumi tika nosūtīti Zemkopības ministrijai.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novadā pavasara plūdos cieta 401,5 ha ziemāju un 103,4 ha aramzemē sēto zālāju sējumu. Tomēr uz kompensācijām var pretendēt tikai neapdrošināto sējumu īpašnieki – mūsu novadā tie ir bojā gājuši ziemāju sējumi 232 ha platībā.


Написать комментарий