Pasniegs Lāčplēša goda zīmes

foto: laiki.lv
foto: laiki.lv

Trešdien, 29. maijā plkst. 14.00 Rēzeknes pilsētas domes konferenču zālē trīs Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji tiks apbalvoti ar Latvijas valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” bronzas goda zīmēm. Goda zīmes tiks pasniegtas Rēzeknes 3. vidusskolas direktorei Lidijai Ostapcevai, Valsts policijas majoram Valērijam Ādmidiņam un uzņēmējam Igoram Lucijanovam.

Kā ziņo Rēzeknes pārvaldes portāls pretendentus apbalvojuma saņemšanai izvirzīja Latvijas valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” Latgales reģiona nodaļas priekšsēdētājs Jānis Visuns.

J.Visuns, raksturojot Lidiju Ostapcevu, min viņas ieguldījumu Rēzeknes pilsētas izglītības un kultūras attīstības veicināšanā. Apbalvojums Ostapcevai piešķirts arī par kultūrvēsturiskā mantojuma un garīgo vērtību saglabāšanu un Rēzeknē dzīvojošo dažādu tautību un jaunatnes saliedēšanu un patriotisku audzināšanu. 

Valsts policijas majoru Valēriju Ādmidiņu J.Vinsuns goda zīmes saņemšanai izvirzījis, novērtējot viņa radošo un kvalitatīvo pienākumu izpildi cīņā ar noziedzību, kā arī izrādīto profesionalitāti un priekšzīmīgu dienesta pienākumu pildīšanu, kas sabiedrībā ceļ Valsts policijas prestižu.

Savukārt Igors Lucijanovs apbalvojumu saņems par veiksmīgu darbību uzņēmējdarbības jomā, izveidojot desmit tirdzniecības vietas un radot jaunas darbavietas.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka ir gandarīts par organizācijām, kas novērtē cilvēku padarīto darbu. Viena no tādām organizācijām ir fonds „Lāčplēsis”, kas godina tos cilvēkus, kas veikuši nozīmīgu ieguldījumu valsts labā.

Latvijas valsts Aizsardzības fonds „Lāčplēsis” ir dibināts 1996.gadā. Fonda uzdevumi ir veicināt iedzīvotāju patriotisko audzināšanu, kā arī apkopot un analizēt ziņas par negatīviem procesiem sabiedrībā, kas skar valsts aizsardzību, drošību un ekonomiku un iesniegt priekšlikumus to novēršanai.


Написать комментарий