Bērnu aizsardzības dienas koncepcija Daugavpilī tiks ieturēta taureņu tematikā

foto: kartinki24.ru
foto: kartinki24.ru

Bērnu aizsardzības dienā – 1.jūnijā – plkst.12:00 Centrālajā parkā pie „Ledus halles” notiks Face art fotoizstādes „LIB LAB IŅI” atklāšana. Par to, kā radās ideja rīkot šāda veida pasākumu un kas gaidāms pasākuma ietvaros, portālam Gorod.lv pastāstīja svētku idejas autore un koordinatore Anita Baranovska.

Ideja rīkot svētkus „LIB LAB IŅI” radās jau sen, skaidrojot svētku nosaukumu, A.Baranovska minēja, Latvijas rietumos tautā šādi sauc taureņus un to lidojumu. DU studente, kura absolvē maģistrantūru mākslas menedžmenta programmā, uzrakstīja projektu un iesniedza to Kultūrkapitāla fondam, kurš projektu tomēr neatbalstīja. Meitene meklēja citas idejas īstenošanas iespējas, un Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” direktore atzina ideju par labu un pieņēma meiteni savā komandā.

Jāatzīmē, ka viens no galvenajiem pasākumiem 1.jūnijā būs Face art fotoizstādes „LIB LAB IŅI” atklāšana, kuru sagatavoja divas radošās meitenes – Face art māksliniece Anita Baranovska un fotogrāfe Marija Gnezdova.

Svētku laikā jaunieši un bērni divu stundu garumā varēs ceļot pa stacijām. Katrā stacijā dalībniekam būs iespēja ne tikai piedalīties, bet arī parādīt savu pozitīvo attieksmi pret dabu. Katra stacija būs veltīta dažādām tehnikām, piemēram, jaunieši varēs nodarboties ar aplikāciju, floristiku, body art u.c. Savus priekšnesumus koncertā sniegs bērnu un jauniešu centra „Jaunība” kolektīvi.

„Vēlāk man radās doma turpināt svētkus 2.jūnijā Latgales zoodārzā. Uzstāsies dīdžejs Gusenica (Dagood Studio), darbosies radošās darbnīcas (“Varavīksnes centrs”), izgatavosim mandalu taureņa veidā, zoodārza darbiniece Jeļena Litvinceva pastāstīs par taureņiem, apskatīsim tos zem mikroskopa, es izgleznošu bērnu sejiņas. Turpat varēs apskatīt arī mūsu fotoizstādi”, pastāstīja A.Baranovska.

Jāatzīmē, ka visi augstākminētie pasākumi, izņemot bērnu sejiņu apgleznošanu, ir bez maksas. Ieeja zoodārzā maksās kā parasti. Pie zoodārza atradīsies urna, kurā katrs interesents varēs atstāt dāvaniņu dzīvniekiem (sauso barību, augļus vai dārzeņus).
„Vēlos pateikties Naujenes bērnunama audzēkņiem, kuri palīdzēja izstādes tapšanā. Iespējams, kāds labs cilvēks gribētu paņemt kādu bērnu pie sevis uz vasaras laiku vai palīdzēt iegādāties viņiem apģērbu, apavus, personīgās higiēnas līdzekļus”, piebilda pasākuma rīkotāja.


Написать комментарий