Iespēja reģistrēt laulību ārpus Dzimtsarakstu nodaļas daugavpiliešu vidū nav populāra

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka paziņoja portālam Gorod.lv, ka jūnijā Daugavpilī sākas kāzu sezona.

Tradicionāli 70% laulības reģistrāciju notiek vasaras sezonā, kas sākas aprīlī un beidzas oktobrī. Šī sezona nav izņēmums, pēc H.Soldatjonokas vārdiem, šosezon no nākamajiem jaunlaulātajiem saņemts par 50 pieteikumiem vairāk.

Lielākā daļa laulības ceremoniju notiks Dzimtsarakstu nodaļā, tomēr daži pāri nolēmuši reģistrēt laulību Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un M.Rotko mākslas centrā. Neskatoties uz to, ka likums ļauj reģistrēt laulību jebkurā vietā, šī iespēja daugavpiliešu vidū nav populāra, paziņoja H.Soldatjonoka.

Maijā dažās Dzimtsarakstu nodaļas telpās – līgavaiņa un līgavas istabās, vecāku istabā un Mazajā zālē – tiek veikti remontdarbi. Lielā zāle pagaidām netiek remontēta, minētie darbi tiks veikti visas ēkas rekonstrukcijas ietvaros. Ēkas renovācijas projekts atrodas Attīstības departamentā, kura darbinieki seko līdzi ES programmām, lai varētu piesaistīt ES fondu līdzekļus.


Написать комментарий