Mūža polises vēl nav pieejamas

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Patlaban vēl nav noslēdzies mūža polises ieviešanas process, un sadarbībā ar atbildīgajām valsts institūcijām joprojām turpinās dažādu nianšu precizēšana par normatīvā regulējuma detaļām, pastāstīja Compensa Lifepārstāvji.

Tomēr paredzams, ka šajā gadā šo pakalpojumu apdrošinātāji varētu sākt piedāvāt.

Mūža polise nozīmē, ka, iestājoties pensijas vecumam, pensijas 2. līmeņa dalībnieks varēs izvēlēties, vai savus 2. pensiju līmeņa uzkrājumus saņemt kā ikmēneša maksājumus kopā ar pensiju 1. līmeni vai likt pārskaitīt dzīvības apdrošināšanas kompānijai, lai iegādātos mūža pensijas apdrošināšanas polisi, kas ne tikai ik mēnesi izmaksātu iekrāto pensiju, bet arī ļautu pensiju nodot mantojumā.

Tas nozīmē, ka pensijas saņēmējs līgumā ar apdrošināšanas kompāniju norāda cilvēku, kuram viņa nāves gadījumā tiek maksāti atlikušie līdzekļi. Pakalpojumam gan ir laika ierobežojums – izmaksas posms nevar pārsniegt 20 gadus, tādējādi, ja šajā laika periodā pensijas saņēmējs nomirst, naudu izmaksā līgumā minētajam cilvēkam, savukārt, ja pensijas saņēmējs pārdzīvo šo laika posmu, naudu turpina izmaksāt tikai viņam. 


Написать комментарий