Daugavpils skolēni šogad ieguvuši 42 balvas valsts olimpiādēs, 13 skolēni kļuvuši par laureātiem zinātniskajā konferencē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā žurnālistus informēja par pilsētas skolu skolēnu šī mācību gada sasniegumiem zinātniski pētnieciskajos darbos un olimpiādēs.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Ināra Sprindžuka pastāstīja, ka gada beigās, izvērtējot skolēnu sasniegumus, tiek ņemtas vērā divas sastāvdaļas – olimpiāžu rezultāti un Latvijas valsts skolēnu zinātniskās konferences rezultāti.

Šogad konferencei tika iesniegti 423 darbi, no kuriem 308 darbu autori bija uzaicināti prezentēt savus darbus, viņu vidū bija 19 skolēni no Daugavpils. Kopumā ar 1.-3.pakāpes diplomiem bija apbalvoti 153 darbu autori, 13 no 19 Daugavpils skolēniem kļuva par konferences laureātiem.

5 pirmās vietas iegūtas bioloģijā, vācu valodā, krievu valodā, ekonomikā un latviešu valodniecībā – šajā sakarā tika apbalvoti Valsts ģimnāzijas un Krievu vidusskolas-liceja skolēni. 4 otrās vietas iegūtas angļu, vācu, krievu valodā un filozofijā – vietas ieguvuši Krievu vidusskolas-liceja, Valsts ģimnāzijas un 12.vidusskolas skolēni. 4 trešās vietas krievu valodā, fizikā, vēsturē un sociālajās zinātnēs ieguva Krievu vidusskolas-liceja, 13.vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni.

I.Sprindžuka atzīmēja, ka zinātniskajā konferencē sasniegtie rezultāti ir skolēnu un skolotāju rūpīgs darbs, nevis viena brīža sasniegums: sagatavošanas darbs notika vairāku mēnešu garumā, dažreiz pat vasarā. Taču rezultāts ir tā vērts, jo Daugavpils skolēni saņēma Pateicības rakstus un atpazīstamību, kas var noderēt, iestājoties augstskolā. 

Valsts olimpiādēs Daugavpils skolēni šogad ieguva 42 balvas, tostarp 11 Atzinības rakstus un 31 diplomu par 1., 2. un 3.vietu iegūšanu. Vislabākie rezultāti sasniegti fizikā, ķīmijā, matemātikā, bioloģijā. Lieliskas zināšanas parādījuši 24 mācību iestāžu skolēni, tostarp Krievu vidusskolas-liceja, Valsts ģimnāzijas, Saskaņas pamatskolas, 3., 12., 13., 17.vidusskolas, J.Raiņa 6.vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni.
 


Написать комментарий