Daugavpils novada dome izvērtēja pavasara plūdu rezultātā radušos zaudējumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šonedēļ Daugavpils novada domē ieplānoti vairāki steidzami pasākumi, kas ir saistīti ar zaudējumiem, kuri radās pavasara plūdu rezultātā. Vakar, 13.maijā, Daugavpils novada domes Būvvaldes komisija bija devusies uz vietām, kuras cieta plūdu rezultātā.

Būvvaldes vadītāja Nansija Tamane pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka Daugavpils novada dome saņēmusi ap 30 pieteikumiem no mājokļu īpašniekiem, kuru īpašums atrodas riska zonā un ik gadu tiek applūdināts. Tādēļ komisija devās uz norādītajām vietām, lai izvērtētu radušos zaudējumu apjomu.

Atgādināsim, ka saistošie noteikumi nosaka, ka par viegli bojātu dzīvojamo telpu (ja dzīvojamā telpa applūdusi līdz 1.stāva grīdas līmenim) pabalsta apmērs paredzēts Ls 5 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nedrīkst pārsniegt Ls 300; vidēji bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmeņa) – Ls 10 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 600; smagi bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmenim un telpai ir ledus radīti mehāniski bojājumi) – Ls 20 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 1200.

Precīza zaudējumu summa tiks paziņota pēc informācijas apkopošanas. Jāmin, ka šajā dienā vēl viena Daugavpils novada domes komisija apsekoja ceļu fondu un tam radītos zaudējumus, tādēļ šodien plkst.15:00 notiks kopsapulce, kurā tiks aprēķināti pavasara plūdu rezultātā radītie kopējie zaudējumi. Vēlāk tiks sagatavota nepieciešamā dokumentācija, kura tiks steidzami nosūtīta uz Rīgu.


Написать комментарий