Daugavpils novadā šogad reģistrēti 47 kūlas ugunsgrēki

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad laika posmā līdz 7.maijam Daugavpils novadā reģistrēti 47 kūlas ugunsgrēki, kas ir lielākais rādītājs pārējo Latgales novadu vidū.

VUGD atzīmē, ka šogad Latvijā ir pieaudzis kūlas ugunsgrēku skaits – pērn to bija 1 824, savukārt šogad Latvijā jau reģistrēti vairāk nekā 2 000 kūlas ugunsgrēki (Daugavpils novadā 2012.gadā reģistrēti 73 kūlas ugunsgrēki).

Piemēram, Rēzeknes novadā reģistrēti 39 kūlas ugunsgrēki, šis rādītājs tuvojas pagājušā gada kopējam ugunsgrēku skaitam – 47. Tad seko Līvānu novads, kurā šogad notikuši 11 kūlas ugunsgrēki, pērn gada laikā – 16.

Jāatgādina, ka saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par kūlas dedzināšanu paredzēts administratīvais sods – uzliek naudas sodu no 200-500 latiem vai piemēro administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm. Kūlas dedzināšana apdraud cilvēku dzīvības, nodara būtisku kaitējumu dabai, pašvaldībām un valstij.

 


Написать комментарий