Latgalē uzsākti vairāki kriminālprocesi par akcizēto preču nelikumīgo apriti

foto: valsts policija
foto: valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nepārtraukti veic dažādus profilaktiskus reidus un citus pasākumus akcizēto preču nelikumīgās aprites apkarošanā.

Pēdējās nedēļas laikā Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki efektīvi veikuši vairākus reidus visā reģiona teritorijā, kā rezultātā atsavinājuši dažādas nelikumīgās ar akcīzes nodokli apliekamās preces – vairāk par 41 000 litru degvielas (Daugavpilī un Ludzā), vairāk nekā 240 litri nelikumīga alkohola, kā arī vairāk nekā 220 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Saistībā ar šo policijā uzsākti vairāki kriminālprocesi, notiek izmeklēšana un tiek pārbaudītas vairākas personas.

Minētās nelikumīgās cigaretes tika atsavinātas vakar, 7.maijā, Daugavpils novadā, kad Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus, aizturēja kādu 1986.gadā dzimušu vīrieti.

Vairāku kratīšanu rezultātā dažādās vietās tika atrastas 220 000 cigaretes, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas „Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā”, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.



Написать комментарий