Skanot Tjutčeva dzejai un ģitārmūzikai, LCB atklāja pedagoģes Annas Mekšas darbu izstādi

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Izstāžu sezona Latgales centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā noslēdzās ar ļoti skaistu izstādi ar romantisku nosaukumu - „Mirkļa krāsainā noskaņa”. Darbu autore ir talantīgā un radošā personība – Daugavpils 9.vidusskolas vizuālās mākslas pedagoģe Anna Mekša.

Šo izstādi ļoti labi raksturo rindiņa no Fjodora Tjutčeva dzejoļa: „Tavā dvēselē mīt noslēpumaini brīnumaino domu pasaule...”, kuru atklāšanā nodziedāja Daugavpils teātra aktrise Karina Lučiņina. Viens no iecienītākajiem Annas Mekšas mākslas žanriem ir klusā daba. Izstādē var aplūkot šajā žanrā izpildītās 10 gleznas, kuras attēlo trauslo un īslaicīgo zieda, ceriņzara skaistumu, parāda dažādu krāsu spēli dabā. 

Pēc Annas domām, katra viņas glezna ir saistīta ar kādu noteiktu dzīves situāciju vai ar noskaņu, kuru gribējās atstāt kā sajūtu sev un parādīt draugiem.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka skolās strādājot tik talantīgiem pedagogiem, skolēni labprāt apmeklē mācību stundas. Anna Mekša ir skolotāja, kura ne tikai dalās zināšanās un pieredzē, bet arī aizrauj bērnus ar savu optimismu un mīlestību pret savu mācību priekšmetu. Par vizuālās mākslas skolotāju viņa strādā jau vairāk kā 20 gadus.

Pēc mākslinieces domām, skaistums ir mums apkārt ik uz soļa, vienkārši jāiemācās to pamanīt, pieņemt brīnumskaistus mirkļus, kurus mums dāvina dzīve un dalīties ar tiem, radot saulainu noskaņu.

Neskatoties uz to, ka izstādes atklāšanā bija pulcējies liels interesentu skaits, pasākumā valdīja silta un mājīga gaisotne. Mazmeitiņa Nikola ļoti izjusti lasīja dzeju: sākumā apmeklētāju uzmanībai bija piedāvāts Fjodora Tjutčeva dzejolis, vēlāk jau šaurākajā lokā meitene nolasīja dzejoli par sniegpārsliņu.

Aktrise Karina Lučiņina izpildīja dziesmas ar latviešu un krievu klasiķu vārdiem. Mākslinieci izstādes atklāšanā atbalstīja kolēģi, draugi, radi. Grūti noticēt, bet šī jauna un interesanta sieviete jau ir vecmāmiņa – viņai ir divas mazmeitiņas un viens mazdēls. Viņa spēj atrast laiku un veltīt uzmanību gan mazbērniem un bērniem, gan vīram, radoši darbojas un ir ļoti pozitīvs, smaidīgs un enerģisks cilvēks.
Lai aplūkotu mirkļa krāsainās noskaņas, apmeklējiet šo izstādi, kura atrodas LCB periodikas lasītavā trešajā stāvā un būs apskatāma līdz maija beigām.
 



Написать комментарий