Projekta „Drošs jaunietis drošā Eiropā!” noslēgumā paredzēta kafija ar politiķiem

foto: rewalls.com
foto: rewalls.com

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novadā projekta „Drošs jaunietis drošā Eiropā!” ietvaros notiek dažādi pasākumi .

Tā ietvaros novada pagastos jau norisinājās četri semināri, katrā no kuriem piedalījās ap 60 jauniešu.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka piektdien, 10.maijā, Daugavpils novada Kultūras centrā notiks projekta noslēguma pasākums – „Kafija ar politiķiem”.

Pēc I.Kriškijānes vārdiem, dienas laikā pieci jaunieši – Daugavpils novada katra pagasta pārstāvji varēs apspriest ar politiķiem, pagastu pārvalžu vadītājiem un deputātiem projekta ietvaros sasniegtos rezultātus, kā arī diskusijas veidā aprunāties par jauniešu problēmām, to risinājumiem, uzzināt par novada attīstības perspektīvām.

Projektu koordinatore atzīmēja, ka pašlaik jaunieši gatavojas gaidāmajam pasākumam – gatavo jautājumus, līdz šis dienas beigām iesniedz idejas un priekšlikumus, kuriem jāizskan pasākuma gaitā.

Jāatzīmē, ka diskusija notiks divu stundu laikā, tajā piedalīsies ap 120 cilvēku (gan jauniešu, gan politiķu), diskusijas gaitā tiks apspriesti daudzi jautājumi.

Pēc diskusijas beigām jaunieši patstāvīgi apkopos informāciju, strādājot radošajās grupās, izveidos kolāžu un prezentēs secinājumus, līdz kuriem ir nonākuši. Bet ar to pasākums nebeigsies – vēl notiks jauniešu no Višķu pagasta priekšnesums.

Jāpiebilst, ka vakar, 7.maijā Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē Domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka pašvaldība pozitīvi novērtē šo jauniešu iniciatīvu, un pašvaldības pārstāvji labprāt atbildēs uz visiem jautājumiem un noskaidros novada jauniešu viedokli.

 


Написать комментарий