Īrijas iedzīvotāja dzemdēja dvīņus ar triju mēnešu intervālu

foto: breakingnews.ie
foto: breakingnews.ie

Īrijas iedzīvotāja laida pasaulē meitenes – dvīņus ar 3 mēnešu intervālu.

Šis gadījums var tikt ierakstīts Ģinesa rekordu grāmatā, kā visilgākais pārtraukums dvīņu piedzimšanā, vēsta medportal.ru

Dvīņu grūtniecei, 34 gadus vecai Glenmoras pilsētas iedzīvotājai, Kilkennijas apvidū, Marijai Džonsai – Elliotai (Maria Jones – Elliott) pēc 23 nedēļām un 5 dienām sākās priekšlaicīgas dzemdības. Dzemdības ilga 2 dienas, un 2012.gada 1.jūnijā, 4 mēnešus agrāk par noteikto laiku, pasaulē nāca pirmā meitene Emmija ar apmēram puskilogramu mazu svaru. Pēc tam dzemdību krampji pilnībā izbeidzās, un otra meitene Ketija, ārstiem negaidot, palika mātes dzemdē.

Sākumā ārsti centās mākslīgā veidā izsaukt otrā bērna dzemdības, tomēr šie mēģinājumi cieta neveiksmi, jo mātes dzemde pilnīgi nereaģēja uz preparātiem. Pēc ginekologa Eddija O Donnella vārdiem no Waterford Regional Hospital, kur atradās Marija, tika pieņemts lēmums „ļaut dabai padarīt savu darbu” un atstāt augli tur, kur tas atradās.

Tā kā situācija, iespējamās infekcijas dēļ, draudēja mātes un otrā augļa veselībai, ārsti, pēc Marijas vārdiem, brīdināja viņu, ka katra nākamā grūtniecības diena ir „bonus”.
Visbeidzot 27.augustā, pēc 87 dienām kopš pirmajām dzemdībām, 37 grūtniecības nedēļā pasaulē nāca pilnīgi vesela meitene, Ketija, ar gandrīz 2.6 kilogramu svaru. Māsiņas nokļuva zem savas mājas jumta  tikai 16.oktobrī, kad Emmija kļuva pietiekami spēcīga, lai pamestu inkubatoru.

Pašreizējais dvīņu piedzimšanas intervāla rekords, kas iekļauts Ģinesa rekordu grāmatā, pieder amerikānietei Pegijai Linnai no Hantingtonas pilsētas Pensilvānijā un sastāda 84 dienas. 1995.gada 11.novembrī viņai piedzima meita Hanna, bet otrais dvīnis Ēriks nāca pasaulē tikai 1996.gada 2.februārī.


Написать комментарий