Veikta anketēšana ar mērķi uzlabot Daugavpils bērnudārzu darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde veikusi plašu bērndārznieku vecāku anketēšanu.

Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova paziņoja portālam Gorod.lv, ka pētījuma mērķis bija vecāku viedokļa noskaidrošana par jautājumiem, kas ir saistīti ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbu, pateicoties pētījumam nākotnē tiks uzlabota šī pakalpojuma sniegšana.

Anketā bija iekļauti 18 jautājumi par bērnu ēdināšanu, izmantoto metodiku, organizatoriskiem jautājumiem, personālu utt. I.Zeļenkova paziņoja, ka anketas izstrādātāji centās aptvert visas pirmsskolas izglītības iestādes darbības jomas, kuras attiecas uz vecākiem un bērniem, lai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes darbiniekiem rastos priekšstats par to, kā vecāki novērtē pirmsskolas izglītības iestādes darbu.

I.Zeļenkova atzīmēja, ka Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei ir svarīgs vecāku viedoklis, tādēļ respondentiem bija piedāvāts anketas otrajā pusē uzrakstīt savus ieteikumus un komentārus, ko daudzi arī izdarīja.

Pēc I.Zeļenkovas vārdiem, šāda veida anketēšana pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs sen nebija veikta, parasti tās bija aptaujas par konkrētiem jautājamiem. Lai sniegtā informācija būtu objektīva, iestāžu darbiniekiem bija uzdots pieņemt anketas tikai aizlīmētajās aploksnēs, kas bija pievienotas anketām.

Aptaujas gaitā saņēma vairāk nekā 3 000 aizpildītu anketu, kuras tuvākajā laikā tiks apkopotas un paziņotas. Tiek plānots, ka šajā procesā būs iesaistīti DU studenti, kuri varēs piedāvāt aptaujas datus no dažāda skatpunkta.

Iespējams, ka šāda veida anketēšana varētu tikt veikta arī pilsētas skolās.
 


Написать комментарий