Daugavpils jaunieši un eksperti foruma ietvaros apsprieda ar jauniešu neaktīvu piedalīšanos pilsētas dzīvē saistītās problēmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 25.aprīlī, Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika Jauniešu forums „Jauniešu iesaistīšanas aktīvā sabiedriskā dzīvē: informatīvi aspekti”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments.

Šoreiz forums bija pulcējis ieinteresētus pilsētas jauniešus un zinošākus ekspertus – kopumā vairāk nekā 50 cilvēkus.
Atgādināsim, ka Jaunatnes departamenta mērķis bija izstrādāt pašvaldībai un jauniešu NVO domātos priekšlikumus par jauniešu iesaistīšanu sabiedriskajā dzīvē.

Jāatzīmē, ka forumā kā uzaicinātie eksperti piedalījās Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis, portāla Gorod.lv mediju direktore Jeļena Kuranova, reklāmas firmas vadītājs Aleksandrs Barbakadze, Neformālās izglītības centra vadītājs Aleksandrs Ivanovs, DU studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” direktore Mārīte Kravale-Pauliņa, radio pārraides vadītāji Aleksandrs Grišakovs un Aleksandrs Komarovs, skolu vadītāji, jauniešu organizāciju pārstāvji, kā arī foruma īpašā viešņa – Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Diskusijas gaitā foruma dalībnieki izveidoja neaktīvas jaunatnes pārstāvja koptēlu – tika konstatēts, ka visbiežāk jaunieši nav aktīvi slinkuma, baiļu vai kompleksu dēļ, vai arī jaunieši nav pieraduši uzņemties iniciatīvu, atrodas dažādu stereotipu ietekmē.

Pēc ekspertu un jauniešu domām, neaktīvu jauniešu iesaistīšanā sabiedriskajā dzīvē svarīga loma esot aktīviem jauniešiem, kuriem jāprot ieinteresēt, jāatrod iespējas informēt un piesaistīt ar dažādu mārketinga paņēmienu palīdzību.

Viena no foruma galvenajām domām bija saistīta ar to, ka visām organizācijām jāsadarbojas un jābūt saliedētām. Tie ir tikai daži apspriestie jautājumi, Teodors Bikovskis atzīmēja, ka četru darba grupu rezultātā tika nonākts pie konkrētiem secinājumiem un iespējamiem risinājumiem, kuri nedēļas laikā tiks apkopoti un paziņoti sabiedrībai.

Ņemot vērā foruma rezultātus, tiks sastādīta rezolūcija, kas noteikts turpmāko rīcību, kāda tā būs un kādu atbalstu gūs piedāvātās aktivitātes, laiks rādīs.



Написать комментарий