Noteikts līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma laiks

foto: poga.lv
foto: poga.lv

25.aprīlī stājies spēkā Zemkopības ministrijas lēmums, kas nosaka Latvijas Republikas ūdeņos, izņemot ūdeņos, kas tiek izmantoti specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai, līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu 2013.gada pavasarī no 1.maija līdz 10.maijam.

Saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem pavasarī aizliegts iegūt līdakas to nārsta laikā no 1.marta līdz 30.aprīlim. Šogad meteoroloģiskie apstākļi nav labvēlīgi zivju nārstam – to ietekmējuši patstāvīgi zemās gaisa temperatūras un biezā ledus sega ūdenstilpēs, līdz ar to pieņemts lēmums līdaku makšķerēšanas liegumu pagarināt.

Jāatzīmē, ka lēmums pieņemts, ievērojot zinātniskā institūta „Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts” sniegtos atzinumus, Dabas aizsardzības pārvaldes rekomendāciju un biedrības „Makšķernieku Organizāciju Sadarbības Padome” ierosinājumu, kā arī pamatojoties uz Zvejniecības likuma 16.panta pirmo daļu un uz Administratīvā procesa likuma 63.panta pirmās daļas 2.punktu.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina domāt par dabas resursu vērtību un saudzēt nārstā ejošās līdakas un arī citas zivis.


Написать комментарий