Atsaka atjaunot un pagarināt autobusu maršrutus Dagdas novadā

foto: vraa.gov.lv
foto: vraa.gov.lv

Krīzes laikā tika likvidēti vairāki autobusu maršruti visā Latvijā.

Martā Dagdas novada pašvaldībā tika saņemts iesniegums ar 175 iedzīvotāju parakstiem, lai atjauno likvidēto autobusa maršrutu Dagda – Malta – Rēzekne – Kaunata – Dagda, kā arī pagarina maršrutu Dagda – Rīga – Dagda līdz Ezerniekiem, ziņo Dagdas novada pašvaldība.

Pašvaldība ar šo iesniegumu vērsās SIA „Autotransporta direkcijā” un saņēma atbildi: „Sakarā ar nepieciešamību iekļauties valsts budžetā piešķirtajā finansējumā, kā arī izvērtējot rādītājus un pamatojoties uz nelielo pasažieru plūsmu, tika slēgti atsevišķi reģionālie starppilsētu reizi. Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu pilnīgu izpildi, primāri tiek saglabāti tie reisi, kas nodrošina pasažieru nokļūšanu uz un no darbavietām un mācību iestādēm. Pamatojoties uz straujo energoresursu cenu celšanos un citu izmaksu pieaugumu, papildus reisus pašreiz atklāt nav iespējams.”

Autotransporta direkcija vērsās arī Latgales plānošanas reģionā ar lūgumu izvērtēt iespēju esošā finansējuma ietvaros papildināt vietējās nozīmes maršrutu tīklu, nodrošinot pasažiriem iespēju pārvietoties plānošanas reģiona robežās. 


Написать комментарий