ASV Valsts sekretārs – attiecības ar Krieviju ir nonākušas viszemākajā līmenī

foto: armymemor.rpod.ru
foto: armymemor.rpod.ru

ASV Valsts sekretārs Džons Kerijs uzskata, ka ASV un Krievijas attiecības ir nonākušas līdz zemākajam punktam. Par to paziņoja ASV kongresa pārstāvju palātas ārvalstu lietu komitejas sēdē, vēsta top.rcb.ru

Dž. Kerijs tieši saistīja attiecību pasliktināšanos ar „Magņitska akta” pieņemšanu no ASV puses un sekojošu atbildi no Maskavas. Aprakstot situāciju, viņš pielietoja terminu – tvēriens.

Tomēr Vašingtona ir nolēmusi atjaunot attiecības, paskaidroja Dž. Kerijs. Pēc viņa domām, abām valstīm ir daudz sadarbības sfēru, kas spēs padarīt dialogu daudz konstruktīvāku.

Pagājušajā nedēļā valstis apmainījās ar personu uzskaitījumu, kurām tiek uzliktas vīzu un finanšu sankcijas. Masu mēdijos tas ieguva nosaukumu „Sarakstu karš”. Vašingtonas sarakstā ir personas, kuras pēc ASV valstsvīru domām, ir saistīti ar Maskavas pagaidu aizturēšanas cietuma jurista Sergeja Magnitskova nāvi.

Krievijas atbilde ir sadalīta divās grupās. Uz pirmo devās personas, kas ir saistītas ar spīdzināšanas  atļauju un legalizāciju, beztermiņa apcietināto aizturēšanu („Guantanamo saraksts”). Otrajā saraksta daļā iekļautas personas, kas saistītas ar Krievijas pilsoņu tiesību un brīvību pārkāpšanu ārvalstīs.


Написать комментарий