Augstskolu un arodskolu pārstāvjiem prezentēja Daugavpils attīstības programmas pirmo redakciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 12.aprīlī, Daugavpils pilsētas domē augstskolu un arodskolu pārstāvjiem prezentēja Daugavpils attīstības programmas 2014.-2020.gadam pirmo redakciju.

Tikšanās sākumā vicemērs Līvija Jankovska atzīmēja, ka pasākuma mērķis esot prezentēt Daugavpils nākotnes perspektīvas, kas ir esošo un topošo studentu rokās, kuri ir aktīvi sabiedrības locekļi un kuru viedoklis ir ļoti svarīgs. Tādēļ pilsētas vadība cer uz diskusiju un piedāvātās programmas aktīvu apspriešanu.

Vakar, 11.aprīlī, šo prezentāciju piedāvāja Daugavpils pilsētas teritorijā darbojušos valsts struktūru vadītājiem. Pēc Attīstības departamenta vadītājas Dainas Kriviņas vārdiem, pie šīs programmas tika strādāts 2 gadu laikā un tas ir stratēģisks dokuments, kas nosaka Daugavpils pilsētas attīstības virzienus tuvāko 7 gadu laikā. Iepriekšējā attīstības programma bija domāta 2008.-2013.gadam un tā tuvojas savam noslēgumam.

Jaunajā programmā iekļauts esošās situācijas raksturojums un analīze, kā arī stratēģiskā daļa. Tās prioritāšu vidū ir transporta infrastruktūras, veselības aprūpes, kultūras un sporta objektu attīstība. Tiek plānota Daugavpils kā labiekārtotas pilsētas ar augstu dzīves līmeni un kvalitāti attīstība. Tiek plānoti vispārizglītojošo iestāžu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, remontdarbu veikšana, materiāli tehniskās bāzes uzlabošana, kā arī Cietokšņa, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Latgales zoodārza infrastruktūras attīstība.

Klātesošie dalījās savās pārdomās par jauno programmu. Piemēram, pēc Transporta un sakaru institūta pārstāvja domām, tajā lielāka uzmanība jāpievērš tieši transporta infrastruktūras attīstībai, tiešo maršrutu izveidei starp mūsu pilsētu un reģionu un Baltkrievijas lielākajām pilsētām.

Tiek plānots, ka pilsētas attīstības programmas pirmās redakcijas publiskā apspriešana mikrorajonos tiks veikta jūnijā un jūlijā, tā varētu tikt apstiprināta šī gada novembrī.



Написать комментарий