VID lūdz sodīt trīs personas par 47 000 latu PVN nemaksāšanu zivju tirdzniecībā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret trim personām par izvairīšanos no 47 772 latu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanas un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Kriminālprocess sākts šā gada 18.februārī un VID tajā izmeklēja vienu no atzariem, kurā noziedzīgais grupējums, realizējot zivis, izvairījās no PVN maksāšanas un caur fiktīvu firmu shēmām legalizējis noziedzīgi iegūtus līdzekļus, portāls "Delfi" uzzināja VID.


Pamata kriminālprocesu VID bija ierosinājis 2012.gada martā un no tā šā gada sākumā izdalīts patlaban kriminālvajāšanai nosūtītais process, kurā lūgts saukt pie atbildības noziedzīgās shēmas organizatorus.

Divas personas jau iepriekš sodītas, proti, viena no tām - par līdzīga rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, bet otra persona noziedzīgo nodarījumu izdarījusi laika periodā, kad citas tiesībsargājošās iestādes uzsāktā kriminālprocesā tai bija noteikts sods - nosacīta brīvības atņemšana ar pārbaudes laiku.

VID informē, ka patlaban vienai personai piemērota drošības nauda 30 000 latu apmērā, kā arī papildus drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Jau iepriekš ziņots, ka 2012.gada martā VID apturēja vērienīga noziedzīga grupējuma darbību, kas darbojies no 2011.gada janvāra un darbību turpinājis 2012.gadā, nodarot valsts budžetam kaitējumu nenomaksātā PVN veidā aptuveni pusmiljona latu apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas deviņas personas, tajā skaitā klienti, kas izmantojuši noziedzīgā grupējuma pakalpojumus.

Pirmstiesas izmeklēšana šajā kriminālprocesā turpinās.


Написать комментарий