V.Arbidāns: Suņi uzbrūk novājinātām stirnām

foto: kartupele.blogspot.com
foto: kartupele.blogspot.com

Laikā, kad Latvijas teritorija atrodas zem biezas sniega segas, bet naktīs gaisa temperatūra būtiski samazinās, meža dzīvnieki cīnās par izdzīvošanu. Pēdējā laikā mežos un pļavās var redzēt novājinātus dzīvniekus, kuri meklē barību, portālam Gorod.lv pastāstīja Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris medību jautājumos Viesturs Arbidāns.

Tomēr cilvēku palīdzība šobrīd nav vēlama, jo tas var radīt dzīvniekos papildu stresu, it īpaši stirnām un meža cūkām, kurām iestājies jaunās paaudzes pasaulē laišanas laiks. Šajā sarežģītajā laikā cilvēki ar savu klātbūtni tikai traucē dzīvniekus, jo nevar piedāvāt tiem viņu ierasto barību – stirnas neēd parasto sienu.

Meža dzīvnieki saskārušies ar vēl vienu problēmu. Pēc V.Arbidāna vārdiem, ir palielinājies virsmežniecībā saņemto ziņojumu skaits par to, ka suņi uzbrūk novājinātām stirnām, kuras dažreiz pat nevar aizbēgt un cīnīties pretī. Saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, martā un aprīlī virsmežniecība saņēmusi 9 ziņojumus par šāda veida uzbrukumiem.

Šajā sakarā Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris medību jautājumos aicināja cilvēkus, kuri dzīvo meža tuvumā, turēt suņus piesietus un nejaukties dabā notiekošajā, jo drīzumā viss nokārtosies pats par sevi.


Написать комментарий