Pēc ilgāka pārtraukuma Daugavpilī viesosies divi teātri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šo sezonu Daugavpils teātris noslēgs ar pirmizrādēm, viesizrāžu sniegšanu un ilgi gaidīto tikšanos ar viesiem no Lietuvas un Rīgas.

Kā jau ziņots, aprīļa beigās mūsu teātris dosies uz Viļņu, kur uzstāsies Lietuvas Krievu drāmas teātrī. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvāts daudzu iemīļotais mūzikls „Dāmu paradīze”.

Vēlāk lietuviešu teātra aktieri ieradīsies Daugavpilī ar atbildes vizīti un piedāvās vietējai publikai divas izrādes. Oļegs Šapošņikovs pastāstīja, ka 27.aprīlī būs skatāma izrāde „Svoločnaja ļubov”, kas tapusi pēc mūsdienu krievu rakstnieka Pāvela Sanajeva stāsta „Apglabājiet mani aiz grīdlīstes” motīviem.

Nākamajā dienā, 28.aprīlī, būs skatāma Fransisa Vēbera sarakstītā psiholoģiskā situāciju komēdija „Užin durakov”.

Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs cer uz ilgu un veiksmīgu sadarbību ar lietuviešiem, kuras ietvaros varētu notikt aktieru apmaiņa un kopīgo projektu īstenošana. Lietuvas Krievu drāmas teātra vadītājs ir slavenais režisors Jonas Veitkus, kura izrādes Krievijā tiek uzskatītas par avangardu. 

Vēl viena viesizrāde mūsu teātrī gaidāma 8.maijā, kad pēc ilgāka pārtraukuma Daugavpilī uzstāsies Rīgas Krievu teātris, kas piedāvās skatītāju uzmanībai izrādi „Viss par sievietēm”.


Написать комментарий