Maskavā sākušās Latvijas dienas

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Maskavā sākušās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās Latvijas dienas "Oceņi Latviju", kas ar aicinājumu izbaudīt Latvijas produktu garšu, Latvijas mūzikas skaņas, Latvijas dizaina un modes krāsas, norisināsies līdz 30. aprīlim.

"Oceņi Latviju"  norisināsies dažādās Maskavas vietās: kafejnīcas un bāros, izstāžu un kultūras centros.

 "Tas ir liels izaicinājums mums: pamēģināt atvērt Krievijas tirgu jaunām Latvijas precēm, veicināt jau pazīstamo zīmolu un pakalpojumu tālāku virzīšanu, iepazīstināt maskaviešus ar labāko, ko Latvija šodien var piedāvāt: radošās idejas, pieredzes apmaiņa dizainā un kultūras jomā," atklājot Latvijas dienas Maskavā teica Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Latvijas dienās piedalās lietišķās un radošās elites pārstāvji ar Latvijas Republikas ekonomikas ministru Danielu Pavļutu priekšgalā, kuram šajās dienās bijusi virkne tikšanos ar augstiem Krievijas ierēdņiem un lietišķās elites pārstāvjiem. Latvijas dienu atbalsta komandu papildināja arī Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja, AS "Laima" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis un AS "Latvijas Balzams" komercdirektors Valters Kaže.

Latvijas dienu atklāšana radošo noskaņu izcēla vakara vadītājs - Krievijā labi pazīstamais aktieris Ivars Kalniņš. Uz trīs stundām Maskavas viesnīcas zāle pārvērtās par Vecrīgas stūrīti. Viesi baudīja Rīgas balzama kokteiļus, ko pagatavojuši "B-bāra" bārmeņi Ingus un Andris Reizenbergi, Rīgas slavenā 3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt" šefpavāru Martiņa Sirmā un Ērika Dreibanta gatavotos ēdienus no īpašās vakara ēdienkartes. Svētku noskaņu papildināja dzīvā mūzika labākā džeza kvarteta un vokālistes Ingas Bērziņas izpildījumā.


Написать комментарий