Jauniešu koncerts Vienības namā parādīja to, ka Daugavpilī ir iecienījuši džezu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.martā Vienības namā notika jauno džeza izpildītāju koncerts. Aprīlī Daugavpilī norisināsies džeza festivāls Jazz Joy Spring.

Portālam Gorod.lv pasākumu koordinatore Irīna Grinberte pastāstīja, ka dalībnieku skaits bija liels. Sākumā pieteicās uzstāties tikai 30 dažāda vecuma izpildītāji, diemžēl gripa ienesa savas korekcijas, tāpēc mazākie koncerta dalībnieki nevarēja piedalīties koncertā.

Toties skatītāju, kuri atnāca paklausīties jauno izpildītāju koncertu bija daudz, un neviens neaizgāja no koncerta ar negatīvām emocijām. Džezu mūsu pilsētā ir iecienījuši, un svarīgākais ir tas, ka to prot izpildīt, to pierādīja divu stundu ilgajā koncertā.

Dažāda vecuma dziedātāji un muzikanti, sākot no pirmklasniekiem un beidzot ar festivālu laureātiem izpildīja klasisko džezu un mūsdienu kompozīcijas, piedalījās ne tikai slavenais „Regtime”, bet arī „Кискин блюз”.

Ar savu spēli priecēja arī dixieland un 13.vidusskolas pūtēju orķestris Arnolda Grīnberta vadībā. Neatkārtojamas emocijas izsauca Daugavpils mūzikas vidusskolas big band uzstāšanās, vadītājs Romāns Saikovskis.

Latviešu kultūras centra ansambļa vadītāja Irēna Grīnberte, dalībnieces Marina Baženova un Olesja Aksenenko priecēja skatītājus ar savām burvīgām balsīm.

Jauniešu koncertā piedalījās, 13.vidusskolas un Daugavpils mūzikas vidusskolas skolēni, Džeza skolas un Kultūras pils ģitāras studijas dalībnieki. Skatītāju atmiņās palika kolektīva „Regtime” priekšnesums, kur bija demonstrēts marimba instruments.
Tagad žūrija atlasīs labākos un piedāvās iespēju piedalīties Jazz Joy Spring festivālā.



Написать комментарий