Premjers: apstākļi koalīcijā sāk traucēt valdības darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apstākļi koalīcijā un Nacionālās apvienības (NA) cīņa par ietekmes pārdali, sāk traucēt normālu valdības darbu, jo politisku šķēršļu dēļ apdraudēta būtisku jautājumu virzība, trešdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Strādāt šādā koalīcijā ir ļoti apgrūtinoši, jo tas sāk traucēt valdības darbu. (..) Šādā režīmā ir grūti strādāt. Es ceru, ka NA sapratīs, ka jākoncentrējas uz normālu darbu," pauda premjers.

"Pašreiz centīšos būt optimists," viņš piebilda uz jautājumu, ja gadījumā NA savu rīcību nemainīs.

Dombrovskis uzsvēra - esot šādai koalīcijas disciplīnai, Saeimā būtiskus jautājumus jāpieņem ar opozīcijas atbalstu, piemēram, nākampirmdien gaidāmajā balsojumā par iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) darba turpināšanu.

Tāpēc koalīcijas partneriem nākas atkārtoti atgādināt, ka "mēs, trīs partijas, kas strādājam koalīcijā, esam vienojušies par koalīcijas līgumu, kas būtu jāievēro," pauda valdības vadītājs.

Jau vēstīts, ka Saeima ārkārtas sēdē pa demisijas pieprasījumu Kozlovskim lems pirmdien.

Premjers jau iepriekš atzinis, ka NA ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisijas pieprasījumu pārkāpj koalīcijas līgumu un tas noteikti apgrūtinās koalīcijas darbu.

Savukārt NA viens no līderiem Raivis Dzintars teica, ka Latvijas politikā dažādas ārkārtas situācijas iespējamas, tostarp arī nesen notikusī satiksmes ministra ievēlēšana ar opozīcijas balsīm un pretēji kāda koalīcijas partnera [NA] viedoklim.

Arī NA virzītais Kozlovska demisijas pieprasījums ir ārkārtas situācija, taču tas ir atšķirīgs, jo ir "vērtību un cilvēciskuma jautājums, jautājums par latviešu karavīru piemiņu un godu", ko policija nav spējusi novērst, skaidroja politiķis.

NA nepametīšot šo koalīciju, taču turpinās paust attieksmi pret iekšlietu ministru, kā arī virzīs izvērtēšanai darba grupā priekšlikumus, lai 16.marta pasākumu norise pie Brīvības pieminekļa turpmāk nebūtu apdraudēta, pauda Dzintars.

NA deputāti uzskata, ka likumsargi nedrīkstēja pieļaut antifašistu biedrības skaļu uzstāšanos pie Brīvības pieminekļa 16.martā.


Написать комментарий