Daugavpilī gatavojas plūdiem: pilsētas priekšsēdētāja aicināja speciālistus nopietni attiekties pret šo jautājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 12.martā, Daugavpils pilsētas domē sakarā ar gaidāmajiem plūdiem pilsētā notika Daugavpils novada un Ilūkstes deputātu sēde.

Sēdē visas iestādes paziņoja par gatavību ekstraordinārajās situācijās, Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova aicināja speciālistus attiekties pret šo situāciju daudz nopietnāk un padomāt par to, kā pareizāk un efektīvāk būtu informēt sabiedrību.
Daugavpils pilsētas domes Civilās aizsardzības organizators Vladislavs Ruskulis paziņoja, ka pašlaik nav konkrētās informācijas par ledus un sniega biezumu, ūdens līmeni upē un gaidāmo gaisa temperatūru.

Atbildīgie speciālisti paziņoja, ka informācija ir apkopota par teritorijām, kurās ir gaidāmi plūdi. Ir arī informācija par to, pie kāda ūdens līmeņa cik cilvēku var ciest, kā rīkoties noteiktajā situācijā un kur varēs evakuēt cilvēkus nepieciešamības gadījumā.

Pēc tā, kad sāka apspriest šo jautājumu priekšsēdētāja akcentēja speciālistu uzmanību uz to, ka nepieciešams vairāk apdomāt kā efektīvāk informēt sabiedrību par to, kur nepieciešamības gadījumā vajadzēs griezties  pēc palīdzības.

Ž. Kulakova atzīmēja, ka pēc viņas domām, informācijas pašvaldības mājas lapā nav pietiekams, jo ne visi pilsētas iedzīvotāji to apmeklē. Sēdes laikā Žanna Kulakova pievērsa uzmanību tam, ka jāsagatavojas plūdiem pamatīgi, lai nepieciešamības gadījumā cilvēki zinātu, kur jāvēršas pēc palīdzības un attiecīgās iestādes zinātu kā rīkoties. Neskatoties uz to, ka šis jautājums tiek izskatīts katru gadu, darbību plānu jāizstrādā pamatīgāk, pretējā gadījumā priekšsēdētāja to neparakstīs.

Pēc V. Ruskuļa informācijas pašlaik ūdens līmenis Daugavā un Daugavpils apkaimē ir 120 cm, vietām līmenis samazinās, tas izsauc bažas.  Vidējais ledus biezums ir 30-40 cm, dažās vietās ledus jau lūza, tas var izsaukt problēmas ja sāksies strauja ledus kušana.

No 24.marta līdz 24.aprīlim speciālisti pastiprināti sekos ūdens līmenim upē, jo parasti šo divu nedēļu laikā ūdens līmenis palielinās, pārējās divās – samazinās. V. Ruskulis paziņoja, ka ūdens līmeņa paaugstināšanās līdz 7 metriem konkrēti Daugavpilī problēmas nesagādās, atšķirībā no citiem novadiem.


Написать комментарий