Pirmdienas rītā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -18 grādiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdienas rītā Latvijā gaisa temperatūra bijusi no -6 līdz pat -18 grādiem pēc Celsija skalas, turklāt apledojums uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet apgrūtinājis braukšanas apstākļus, liecina uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi (LVC) sniegtā informācija.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka pulksten 6 no rīta Latvijas ziemeļos gaisa temperatūra bijusi no - 14 līdz -15 grādiem, Kurzemes pusē bijis no - 5 līdz -13 grādiem, Latvijas vidienē gaisa temperatūra bijusi ap -11 grādiem, bet Latgalē bijis ap -12 grādus auksts. Rīgā bijis -10 grādus auksts.


LVC informē, ka apledojuma veidošanās uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina braukšanas apstākļus. 

Rīgas apkārtnē apgrūtināti braukšanas apstākļi pa apvedceļu Salaspils - Babīte. Autoceļš apledo, brauktuvi kaisa.

Ventspils, Liepājas un Bauskas virzienos apgrūtināti braukšanas apstākļi. Autoceļi vietām ir sniegoti un apledo. Brauktuves tīra un kaisa ar pretslīdes materiālu.

Jelgavas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga - Jelgava. Autoceļš vietām apledo. Brauktuves tīra un kaisa.

Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus ir posmā Rīga - Lielvārde, posmā Pļaviņas - Pāternieki, posmā Jēkabpils - Terehova, posmā Grebņeva - Medumi un pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem. Brauktuves kaisa ar pretapledojuma materiālu.

Siguldas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga - Līgatne. Brauktuvi tīra un kaisa.

Valmieras un Ainažu virzienos apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves mitras.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā, izņemot Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Valkas un Valmieras apkaimes. Autoceļi apledojuši un vietām sniegoti. Brauktuves tīra un kaisa.

Arī pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasēm.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий